Sport
ŽDRIJEB PRETKOLA NOGOMETNE LIGE PRVAKA

Dinamo u goste, Barać kod "lokosa"
Objavljeno 11. kolovoza, 2020.
Hrvatski predstavnici u kvalifikacijama za Ligu prvaka u sezoni 2021./2022., zagrebački Dinamo i Lokomotiva, doznali su prve suparnike na putu prema eliti. Nogometaši Dinama priželjkivali su da će u europska natjecanja krenuti iz trećeg pretkola. Međutim, prolaz Lyona preko Juventusa usmjerio ih je već u drugo pretkolo koje je na rasporedu 25. i 26. kolovoza. Bilo je jasno kako Dinamo neće imati laganu zadaću već kada su doznali potencijalne suparnike. Na kraju ždrijeb je odredio da će im suparnik u drugom pretkolu biti bolji iz susreta malteškog prvaka Floriane i rumunjskog prvaka Cluja. Pobjednik malteško-rumunjskog obračuna bit će domaćin "modrima". U 2. kolu kvalifikacija igra se samo jedna utakmica. Premda je Cluj favorit u prvom pretkolu, trener Dinama Zoran Mamić ipak ne otpisuje mogućnost igranja protiv malteškog kluba. Oprezan je, sigurno, i zbog prošlogodišnjeg iskustva Hajduka i ispadanja od Gzire.


- Više poznajem momčad Cluja nego Maltežane, iako ni njih ne treba unaprijed otpisati. Osim toga, protiv Cluja igraju kod kuće u 1. pretkolu, i vjerojatno će na Malti uvjeti biti nešto drugačiji. Igramo u gostima, a s obzirom na to da nema uzvrata jasno je da neće biti lagano - rekao je najmlađi brat Mamić.


I dok će Dinamu odluka u 90 minuta biti otežavajuća okolnost, takva situacija definitivno ide na ruku Lokomotivi koja nije bila nositelj u drugom pretkolu u skupini klubova viceprvaka. Ždrijeb im je bio naklonjen. Lokomotiva će ugostiti bečki Rapid, što je definitivno premostiva prepreka. Stoga, zadovoljan ždrijebom je i Lokomotivin trener Goran Tomić.


- Radi se o klubu s velikom tradicijom, i koji je odigrao dosta europskih utakmica, ali mislim da u toj jednoj utakmici na našem terenu imamo dobre šanse da se plasiramo u sljedeće pretkolo Lige prvaka - rekao je Tomić uoči susreta s klubom u kojem su igrali brojni Hrvati, a danas njegov dres nosi bivši igrač Osijeka Mateo Barać.
Kad već spominjemo bivše bijelo-plave treba reći kako će moldavski prvak Sheriff, kojeg vodi Zoran Zekić, a njegove boje brane Zvonimir Mikulić, Benedik Mioč, Andrej Lukić i Gabrijel Boban, u prvom pretkolu ugostiti luksemburšku Folu, a ako prođu, morat će u goste kod pobjednika azerbajdžanskog Qarabaga i makedonskog Sileksa. Litavska Suduva (Ivan Kardum, Josip Tadić, Domagoj Pušić), morat će prvo u goste kod estonske Flore, a prođu li mogli bi ugostiti Maccabi Tel Aviv, ili latvijsku Rigu. Obračun bivših bijelo-plavih dogodit će se i u 2. pretkolu, grčki viceprvak PAOK, u čijim je redovima, sve do operativnog zahvata zbog pronalaska ciste na preponi, sjajno igrao Josip Mišić, ugostit će turski Besiktas, čiji je član još uvijek Domagoj Vida. Hrvatskog braniča Vatrenih sve više spominju u kontekstu odlaska WBA bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike