Novosti
MINISTARSTVO:

Za sada nužno prilagođeno trajanje posjeta
Objavljeno 10. kolovoza, 2020.
Ministarstvo zdravstva u ponedjeljak je izrazilo razumijevanje za osjećaje roditelja koji žele neprekidno biti uza svoju bolesnu djecu te je istaknulo da su mjere prilagođenog trajanja posjeta u ovom trenutku nužne u interesu zaštite zdravlja i dobrobiti svih.

Ministarstvo zdravstva u priopćenju naglašava da bolničke zdravstvene ustanove čine sve da onemoguće proboj koronavirusa u svoja radna okruženja "jer bi to značilo ograničavanje, ako ne i prestanak, pružanja zdravstvene skrbi i time ugrozilo pružanje zdravstvene zaštite velikom broju ljudi koji im gravitiraju". Do pojave ovih iznimnih epidemioloških okolnosti bolnice su uvijek nastojale omogućiti roditeljima posjete i boravak uz dijete, što je, ističu, i sada omogućeno u kraćem, prilagođenom trajanju, jer se u ovom trenutku maksimalno nastoji smanjiti rizik od zaraze te zaštititi vlastito osoblje i pacijente kojima se pruža bolnička zdravstvena skrb. Napominju kako je zdravstveno osoblje uvijek na raspolaganju roditeljima za informacije o zdravstvenom stanju djece.

"I zdravstveno osoblje bolnica i Ministarstvo zdravstva imaju puno razumijevanje za osjećaje roditelja, koji, naravno, žele neprekidno biti uz svoju bolesnu djecu, no ovakve mjere u ovom su trenutku nužne u interesu zaštite zdravlja i dobrobiti svih", poručuju.

Iz Ministarstva ističu da se epidemiološka situacija u Hrvatskoj kontinuirano prati te će se nakon njezina poboljšanja promptno pristupiti izmjeni smjernica kojima se reguliraju posjeti u bolnicama. H
Prosvjed očeva
Zbog odluke da roditelji bolesnu djecu u bolnicama mogu posjetiti na samo 15 minuta, dva oca, Ivan Pokupec i Roberto Mateš, krenula su u prosvjednu akciju kampiranja ispred Klinike za dječje bolesti Zagreb. Smatraju kako je nedopustivo da djeca budu odvojena od roditelja te su pozvali ministra zdravstva Vili Beroša da što prije poništi spornu odluku i da se donese jedinstven protokol za sve bolnice.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike