Osijek
MOST MALO ZATVOREN, MALO OTVOREN

Građani uskraćeni za točnu informaciju
Objavljeno 11. kolovoza, 2020.
Nakon što smo krajem srpnja, na temelju informacije koju smo dobili iz gradske uprave, najavili da će prva faza obnove pješačkog mosta početi nakon utrke Sunset run, koja će se održati 22. kolovoza, Osječane je početkom prošlog tjedna neugodno iznenadilo zatvaranje mosta, gotovo tri tjedna prije navedenog datuma, i to bez najave, što je zaista nevjerojatno uzimajući u obzir da je riječ o tako važnoj dionici, pogotovo u ovo doba godine kada most na putu do kupališta na Dravi svakodnevno prelaze stotine, pa i tisuće, Osječana.

Ranije zatvaranje zateklo je i pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prometnu i mjesnu samoupravu Grada Osijeka Sinišu Gregorana, koji nam je rekao da je na godišnjem odmoru i ne zna o čemu je riječ, odnosno zašto su radovi počeli ranije, iako je njegov upravni odjel zadužen za obnovu mosta.

S obzirom na to da je komunikacija gradske uprave s građanima Osijek takva kakva jest, odgovore o dinamici radova i režimu prolaska mostom pokušali smo dobiti od radnika samoborske tvrtke MAR d.o.o., koji su s mosta skinuli tzv. ljubavne lokote i rasvjetu i koji će izvoditi prvu fazu obnove. Oni su nam u petak, 6. kolovoza, rekli da će most biti zatvoren 90 dana, koliko je predviđeno trajanje tih radova, osim 22. kolovoza, kada će za potrebe utrke biti otvoren, ali je već idućeg dana ograda koja je priječila prelazak preko mosta nestala.

U nedjelju smo stoga od nadležnih pokušali doznati o čemu je riječ i kada će se obnova nastaviti, jer građani Osijeka imaju pravo znati dinamiku radova, odnosno kada će točno i koliko dugo pješački most biti zatvoren, kako se ne bi ponovio scenarij s početka prošlog tjedna, kada su na pješačkom mostu poljubili vrata. Međutim, nadležni nisu odgovarali na naše telefonske pozive.

Nisu se javljali ni u ponedjeljak, pa će Osječani do daljnjeg, sve dok se netko iz gradske uprave ne sjeti s njima podijeliti jednu tako važnu informaciju, morati računati na to da bi most svaki čas mogao bez najave opet biti zatvoren. Uopće odluka da radovi počnu usred kupališne sezone, i to da je most jedan dan zatvoren, a već drugi opet otvoren, a da građani o tome nisu informirani, Osječanima baš i nije najboje sjela, sudeći po komentarima na društvenim mrežama, kao i porukama koje nam stižu u redakciju. I. Alilović
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike