Regija
TREBAJU MATERIJAL I DOBROVOLJNI RAD

Udruga gradi sklonište za pse
Objavljeno 11. kolovoza, 2020.
DONJI MIHOLJAC

Udruga za zaštitu životinja Boby iz Donjeg Miholjca još uvijek je relativno nova udruga za zaštitu životinja (osnovana je 2018.), ali se može pohvaliti rezultatima.

Desetak aktivnih članova svoju veliku ljubav prema životinjama manifestira svakodnevno, a kao plod napornoga rada niče novo sklonište za pse i mačke. Lokacija je na parceli uz cestu za naselje Ivanovo, nedaleko od sadašnjeg skloništa, a radovi na novom domu za mnoge pse i mačke bez vlasničke brige počeli su u srpnju. Naime, krajem ove godine istječe dvogodišnji najam privatnog voćnjaka u kojem je izgrađeno privremeno sklonište za napuštene i izgubljene ljubimce, pa se udruga angažirala na gradnji novog skloništa.

- Krenuli smo od potpune nule, no sada već imamo rezultate. Novo sklonište u koje na jesen ili zimu trebamo premjestiti naše drage, obožavane repiće polako dobiva oblik. Na svakoj radnoj akciji dobro se naradimo, dobijemo poneki žulj, a vjerojatno i upalu mišiću. No uvijek je veselo i zabavno. Strpljenja imamo, a to je uz želju i ljubav prema psima najvažnije - kažu Đurđica Vesanović Dvornik i Lovorka Muminović, dvije od šest najaktivnijih članica koje stoje iza udruge.

Sklonište grade sami pa im je svaka pomoć dobrodošla.

- Pomoć nam je potrebna u građevnom materijalu i dobrovoljnom radu. Unaprijed se radujemo pomoći jer će u novom skloništu biti puno ljepše psima i mačkama - kaže Đurđica Vesanović Dvornik.

Ben, Teddy, Otto, Finn, Pepa, Misty, Dona, Samson, Đeki, Frenky, Taly, Maddy, Blondy… samo su neki od stanara u skloništu. Boby, inače, trenutno na skrbi ima 27 pasa, a desetak ih je kod volontera.

- Imamo 20-ak udomljenih pasa. No problem su volonteri. Stoga, tko voli životinje, neka dođe i provede vrijeme u druženju sa psima. Psi nisu agresivni i mogu se prošetati okolnim poljskim putovima. Za one koji još uvijek ne znaju, postojeće sklonište nalazi se kod vodocrpilišta, na parceli koja je zapravo voćnjak – objašnjava Muminović.

Grad Donji Miholjac prepoznao je rad udruge te joj je nedavno dodijelio novac. No gradnju skloništa financiraju sami, a tu su i troškovi hrane, kastracije, sterilizacije, čipiranja i cijepljenja protiv bjesnoće. Ako želite pomoći udruzi u njezinoj borbi za životinje i gradnji skloništa, donacije možete uplatiti na račun udruge Boby, Stjepana Radića 19, 31540 Donji Miholjac, IBAN HR 0823400091110941667, Swift PBZGHR2X, PayPal bobydm.udruga@gmail.com. S.Fridl
Krajem ove godine istječe najam voćnjaka u kojem je izgrađeno privremeno sklonište za pse i mačke
27

pasa trenutno udruga ima na skrbi u postojećem skloništu, a tu je i desetak pasa kod volontera
Možda ste propustili...

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana