Kultura
OSMIŠLJEN POSVE NOVI FORMAT BJELOVARSKOG FESTIVALA

DOKUart ide dalje u dvorištima zgrada
Objavljeno 10. kolovoza, 2020.
Projekcijom kratkometražnih i srednjometražnih dokumentarnih filmova "Žica života”, "Zimski san u Lukomiru” i "Ja mogu da govorim” u dvorištu jedne od najvećih bjelovarskih zgrada nastavljen je ovogodišnji Skoro 15. DOKUart. Ove je godine, podsjetimo, na programu trebao biti jubilarni, 15. DOKUart, no zbog pandemije koronavirusa klasični festival odgođen je za sljedeću godinu, a osmišljen je posve novi format i program prilagođen novonastalim okolnostima.

Umjesto u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, festival se održava na četiri lokacije na otvorenom - počeo je sredinom srpnja u bjelovarskom parku, sada je na redu DOKUart u susjedstvu, a do kraja ljeta na rasporedu su i DOKUart pod zvijezdama te DOKUart drive-in kino. Tako su u dokumentarnom programu koji je odabrala selektorica festivala Rada Šešić već mogli uživati stanari zgrada u Mihanovićevoj ulici, a mnogi od njih izišli su na svoje balkone i prozore i tako podržali festival koji im je stigao u susjedstvo.

DOKUart pod zvijezdama održat će se 28. ili 29. kolovoza, a DOKUart drive-in kino od 11. do 13. rujna. H
FABULA I DRAMATIKA IZNAD ISTANČANOSTI
Vrijedi spomenuti i da je izbor filmova prilagođen gledanju na otvorenom, što znači da su se organizatori fokusirali na fabularnost i dramatiku, a manje na delikatnost fotografije i istančanost dizajna zvuka. U sklopu Skoro 15. DOKUarta prikazuje se 14 filmova, uključujući i tri hrvatske premijere.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN FILM "KAZALIŠTE U DOBA COVIDA" U HNK-U U OSIJEKU

Disali su kao jedno iz dana u dan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana