Crna kronika
GORJELA SU DVA AUTOMOBILA

Obitelj sumnja da je požar podmetnut
Objavljeno 8. kolovoza, 2020.

SLATINA
Jutros, minutu-dvije poslije tri sata, došlo je do zapaljenja dvaju osobnih automobila parkiranih ispred otvorene nadstrešnice koja služi kao garaža i spremište u dvorištu obiteljske kuće Josipa Filkovića u slatinskoj Ulici grofa Janka Draškovića.
Unatoč brzoj intervenciji slatinskih vatrogasaca, VW Polo potpuno je izgorio, a zahvaljujući vatrogascima Fiat Punto, koji je bio parkiran pored njega, nije potpuno uništen ali je značajno oštećen.


– Kćerka se probudila i povikala da gori, a ja sam probudila supruga i izašla. Vidjela sam da gori auto, uzela sam kantu s pijeskom, a kćerka mi kaže neka ne bacam pijesak, neka zovem vatrogasce i policiju. Oni su brzo došli, ali za pet minuta već je sve izgorjelo. Kako su komadići zapaljenih guma počeli letjeti, bilo me strah da će se i kuća zapaliti. – ispričala nam je supruga vlasnika izgorjelih automobila. Shrvana zbog nastale štete, sretna je što se požar nije proširio i zahvatio garažu i kuću.
– Šokirani smo i uplašeni, ja nisam bila u stanju danas otići na posao, kćerka ide u nadnicu brati duhan ali danas nije mogla otići jer nema prijevoza. Radimo sedam dana u tjednu da bismo nešto imali, a onda sve tako nestane. Sreća je da još traktor nije bio kod kuće, nije nekakav, ali nama služi. Inače je parkiran iza automobila, onda bi sve izgorjelo. Punto nije novi auto, ali je kod nas tek dvije godine, a Polo je prije nekoliko dana došao s popravka.
Obitelj pretpostavlja da je požar podmetnut, a sumnja na osobu koja je već u nekoliko navrata otvoreno prijetila da će im svu imovinu uništiti. Sve su ispričali slatinskoj policiji, koja je u jutarnjim satima obavila očevid.
Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike