Mozaik
PUTOKAZI IMAJU TREĆI SINGL S ALBUMA

Izdali "Tantanatos
Filip Frank Remix”
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.
Nakon inspirativnog singla “Imam nekog koga nemam” Putokazi nam donose treći singl s novog albuma “Meandri”.


Riječ je o “TanTanatos Filip Frank Remixu”, dojmljivoj skladbi koja će vas osvojiti inovativnim zvukom te kolažom atmosfera koje se skladno prelijevaju jedna u drugu. Pjesma se predstavlja javnosti i zanimljivim spotom, čija je autorica umjetnica Gea Rajić.


- Simbolične elemente pjesme koji se kao arhetipi provlače kroz sve mitove i religije isklesali smo u vizualnu strukturu videa. Voda kao simbol tijeka života na čijoj se površini reflektiraju nematerijalne slike. Pećina kao simbol ulaska u podzemni svijet, prelaska iz jednog života u drugi, te ples koji predstavlja sam život. Element koji uvodi barijeru između života i smrti transformirali smo kroz staklenu površinu, upućujući na nejasnu sliku smrti, čija nedokučiva prisutnost stvara vječna pitanja, nadu i vjeru. Vizualno smo dematerijalizirali čvrsti pojavni svijet pretapanjem jedne slike u drugu. Tim činom odvojili smo se od linearnog vremena i iskrojili novo iskustvo percepcije vremena kao simultanog. Snimali smo na lokacijama u unutrašnjosti Istre, kraj Buzeta, na Lindaru, Pazinskom potoku te u crkvi sv. Marije na Škriljinah kraj Berama - dojmovi su Putokaza sa snimanja spota.


Autorica teksta, glazbe i vokalnih aranžmana je Miranda Đaković, koja je i glazbena producentica, a uz nju album “Meandri” kao producenti i glazbeni aranžeri potpisuju i Zoran Majstorović i Iztok Turk. Vokali u pjesmi su Jasmina Sokoli, Antonia Svetina, Helena Živković, Magda Martedić Šimac, Dolores Marinić, Vedrana Lisica Pavlović, Mia Doričić, Branka Matić Dereta, Tea Mirth i Miranda Đako.


Legendarni riječki Putokazi ove godine slave punih 36 godina postojanja novim albumom “Meandri”. Iz albuma u album, iz generacije u generaciju, s više od 400 pjevača, koncertno predstavljanje novog albuma održat će se na Brijunima, 14. kolovoza, u vrtu Etnografskog muzeja na Velom Brijunu, unutar sezone Kazališta Ulysses 2020., gdje će publika uživo moći iskusiti umjetnički izričaj Putokaza i uživati u njegovoj punini. T.K.
Možda ste propustili...

NOVI HITOVI SPREMNI ZA GLASANJE

Objavljeni konkurenti za Hit ožujka

NA ZAGREBDOXU PREMIJERNO “GRANDPA GURU”

Dokumentarni film o Kultur Shocku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

2

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

3

DISKOGRAFSKA SPAJALICA: VLADIMIR KOČIŠ ZEC

Volim napraviti povremeno određene pomake, odmak od nekog svojeg standarda