Crna kronika
LOPOVSKI NOMADI

Pokušao pobjeći policajcima, no brzo je sustignut
Objavljeno 8. kolovoza, 2020.
Maloljetnik i 41-godišnjak se terete za 31 kazneno djelo u četiri slavonske županije
OSIJEK



Maloljetnik i 41-godišnji muškarac osumnjičeni su za 31 kazneno djelo koje su počinili u četiri slavonske županije. Kada su policajci, nakon ishođenog sudskog naloga, došli pretražiti dom i druge prostorije, 41-godišnjak je pokušao pobjeći, no neuspješno. U tome su ga spriječili interventni policajci.


Dvojac je "operirao" od travnja do kolovoza ove godine, a najviše su kaznenih djela - 22 počinili u Osječko-baranjskoj županiji. Sedam kaznenih djela počinili su u Brodsko-posavskoj županiji te po jedno u Vukovarsko-srijemskoj i Virovitičko-podravskoj županiji. Materijalna šteta zbog počinjenih kaznenih djela procjenjuje se na više od 170 tisuća kuna. Kako doznajemo, dvojac nije birao plijen, krao je sve što bi im se "našlo pod rukom", od goriva do raznih vrsta alata.


Četrdesetjednogodišnjak i maloljetnik na popisu svojih nedjela imaju 25 raznih vrsta krađa, tri oštećenja tuđe stvari, dva krivotvorenja isprava i jednu "neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari". O gotovo svim krađama su se proteklih mjeseci oglasile u priopćenjima navedene policijske uprave u Slavoniji i Baranji.


- U četvrtak je maloljetnik ispitan uz nazočnost dodijeljenog mu branitelja, a 41-godišnjak je nakon završenog ispitivanja predan pritvorskom nadzorniku. Nadležnom državnom odvjetništvu protiv obojice je proslijeđeno posebno izvješće - doznajemo od Zorana Kona, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.
Osječko-baranjskoj policiji ovo je drugi veliki "ulov" nakon temeljite istrage kojim su s ulice, ali i iz domova građana, uklonjeni lopovi. Prije nekoliko dana pisali smo o 31-godišnjem Osječaninu koji je završio u zatvoru na dvije godine i dva mjeseca zbog 42 provale tijekom prošle i ove godine te jednu računalnu prijevaru. Provalama i krađama oštetio je vlasnike za najmanje 282.800 kuna. On je provaljivao u kuće, stanove i poslovne prostore od početka siječnja prošle do sredine siječnja ove godine kada je uhićen. U objekte je ulazio provaljujući vrata, bilo ulazna bilo balkonska, prozore na kupaonicama i podrumima, otvarajući klizna prozorska stakla, režući komarnike... Nekada se pri tome koristio dlijetom, a nekada samo tjelesnom snagom. Provaljivao je u Osijeku u Donjem gradu i na Sjenjaku, te u Višnjevcu, Antunovcu, Branjinu Vrhu, Dražu, Kozarcu, Luču, Suzi, Dardi, Tenji, Zmajevcu, Čepinu i Belom Manastiru. Negdje je nakon provale samo pretražio domove i, kada bi vidio da nema ništa vrijedno ukrasti, samo bi otišao. Inače, riječ je o osobi koja je sve to vrijeme dok je provaljivala i krala, bila zaposlena u Kliničkom bolničkom centru Osijek.


Sandra Lacić
22

krađe dvojac je posljednjih mjeseci počinio u Osječko-baranjskoj županiji
KRALI U TRI SLAVONSKE ŽUPANIJE
I 27-godišnjak iz Bistrinaca te 21-godišnjak iz Bocanjevaca krali su u tri slavonske županije. U Osječko-baranjskoj županiji provalili su u više trgovina, ugostiteljskih objekata, parkirani autobus. U Vukovarsko-srijemskoj županiji provalili su u osam poslovnih i prodajnih objekata na tržnici u Županji iz kojih su ukrali utržak. U Brodsko-posavskoj županiji krali su na području Sibinja i Brodskog Stupnika gdje su provalili u dvije pekarnice i trgovini iz kojih su ukrali blagajnički polog, paket, cigarete, kavu i druge prehrambene proizvode.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike