Crna kronika
PRITVOREN BIVŠI NOGOMETAŠ OSIJEKA

Zbog pucnjave su uhitili Vladu Kasala
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.
ZAGREB


Vlado Kasalo (58), nekadašnji nogometaš Osijeka, Dinama te njemačkih nogometnih klubova Nürnberg i Mainz, završio je u policijskom pritvoru zbog pucnjave koja se prije nekoliko dana dogodila u blizini kafića na zagrebačkom Žitnjaku. Sama pucnjava zbila se u utorak, a policija se detaljno o incidentu, u kojem nije bilo ozlijeđenih, oglasila priopćenjem u petak. U priopćenju zagrebačke policije ne navodi se identitet počinitelja, nego samo broj njegovih godina - 58.


Kako je utvrđeno nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 58-godišnjak se u utorak oko 16.30 posvađao s tri muškarca (u dobi od 59, 48 i 47 godina) na terasi ugostiteljskog objekta na Slavonskoj aveniji. Grube riječi prerasle su u naguravanje, nakon čega je Kasalo otišao do svog parkiranog Mercedesa pulskih registracija, gdje je iz prtljažnika uzeo automatsku pušku. Vratio se potom do terase restorana i u zrak ispalio jedan hitac iz puške. Pucanj je bio popraćen sočnim psovkama upućenima trima muškarcima. Slijedilo je bježanje sve trojice, gostiju kafića, kao i ljudi koji su se zatekli u blizini restorana. Kasalo je potom, s puškom u ruci, sjeo u automobil i odvezao se.


Nekoliko minuta nakon pucnjave, s upaljenim rotacijskim svjetlima, dojurila je policija, koja je obavila očevid. Vrlo brzo je došla do identiteta Vlade Kasala, kojeg je ubrzo pronašla. Slijedila je kriminalistička istraga, nakon koje je bivši reprezentativni branič, i bivše države i Hrvatske, uz podnošenje kaznene prijave predan pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke.
Ovo nije prvi put da Vlado Kasalo, koji je 1990. odigrao i prve dvije, povijesne, utakmice za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, puni stupce crnih kronika. Tako je početkom 2000-ih svjedočio u dva velika sudska postupka, na suđenju "dečkima s Knežije", ali i na suđenju za ubojstvo Vjeke Siška, na kojem je njegovo svjedočenje bilo dojmljivo - rekao je da mu je žao što on nije ubio Sliška, koji ga je nekoliko godina prije pretukao u jednom zagrebačkom kafiću. Sudilo se Vladi Kasalu i za nanošenje ozljeda muškarcu u sauni wellnessa u hotelu Sheraton u Zagrebu. Zbilo se to 2013. Njegovo se ime našlo i na popisu svjedoka koje je predložio Uskok u, tada još, istrazi protiv poreznika Milana Pernara, Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića. M.Bugarić
Ovo nije prvi put da Kasalo puni stranice crne kronike
3

osobe porječkale su se i naguravale s Kasalom, koji je potom iz automatske puške ispalio hitac u zrak
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

Najčitanije iz rubrike