Osijek
OSIJEK OPET NA TURISTIČKOJ KARTI RIJEČNIH KRUZERA

U obilasku Tvrđe tri autobusa turista
Objavljeno 8. kolovoza, 2020.
Turista koji su u Osijek dolazili na riječnim kruzerima godišnje je sve do 2020. prosječno bilo 5000. No koronavirus sve je poremetio, pa su se turisti u Osijeku ove godine mogli izbrojiti na prste jedne ruke. Stoga su prizori poput ovoga koji je snimila naša fotografkinja u petak prijepodne ispred Tvrđe, gdje su se turisti s njemačkog govornog područja iskrcali iz čak tri autobusa, pravi raritet. Podsjetimo i kako je u 2019. godini u Osječko-baranjskoj županiji bilo zabilježeno rekordnih 234.112 noćenja, čime je u odnosu prema 2018. ostvaren rast od 15,7 %. Broj dolazaka u usporedbi sa 2018. porastao je za 10,7 %, a županiju je prošle godine posjetilo 111.196 turista. Zahvaljujući tom porastu Osječko-baranjska županija lani je prestigla Zagrebačku županiju i od 13 kontinentalnih županija bila na četvrtom mjestu, iza Grada Zagreba, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije. Prošle godine Osijek je postao i ukrcajno-iskrcajna luka, što je značilo da se u Osijeku možete ukrcati u smjeru Crnog mora ili Beča.

Cijene "all inclusive" aranžmana, s obrocima na brodu u obliku švedskog stola i s uključenim većim brojem izleta na destinacijama u koje putnički brod pristaje, kreću se od 2390 do 2990 kuna.

To zapravo uključuje smještaj u dvokrevetnoj klimatiziranoj brodskoj kabini, Kapetanovu gala večeru u pet sljedova, 24 sata dnevno kavu i čaj te uživanje uz živu glazbu u piano-baru. N. Z. Eberhar
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike