Regija
REVOLT U IVANOVCIMA

Za Šutala kao da VMO ne postoji
Objavljeno 8. kolovoza, 2020.
Na 20-ak upućenih mailova Gradu sa zahtjevima i upitima još uvijek nisu dobili nikakav odgovor
IVANOVCI

Nezadovoljni dosadašnjim odnosom i suradnjom čelnika Grada Valpova s njihovim mjesnim odborom, a zbog epidemiološke situacije u nemogućnosti da održe Zbor mještana, čelnici VMO-a Ivanovci, predvođeni predsjednicom Višnjom Dorić, odlučili su se svojim sumještanima obratiti otvorenim pismom u kojem ih izvješćuju o trenutačnoj nepovoljnoj situaciji za njihovo mjesto i razlozima zbog čega su brojni planirani projekti u ovom mandatu izostali.

"Želim vas upoznati s činjenicom kako se postojanje VMO Ivanovci od strane gradonačelnika Valpova Matka Šutala i njegovih suradnika uopće ne uvažava, te kako ne pokazuju nikakvo zanimanje za naše selo. Na predizbornom sastanku Valpovačke nezavisne liste u Ivanovcima 18. veljače 2019. godine obećana je mještanima Ivanovaca bliska suradnja s gradonačelnikom i suradnicima, ali to je, nažalost, daleko od istine“, navodi se u otvorenom pismu mještanima koje je potpisala predsjednica Dorić, a u kojem je podsjetila kako je u mjestu puno napravljeno do 2018. godine.

No premda je, ističe, od 15. travnja 2019. do 8. srpnja 2020. godine kao predsjednica VMO-a gradonačelniku i njegovim suradnicima uputila više od 20 mailova sa zahtjevima i upitima važnim za njihovo mjesto, ne samo da se ništa od traženog nije napravilo nego čak nisu dobili ni odgovore hoće li što uopće i kada raditi. Neki od zahtjeva koji su uputili Gradu odnosili su se na potrebu popravka bunara, intervencije na groblju, zadržavanje male škole, popravak krovišta na Domu, saniranje pločnika u selu, te drugi zahvati. Na ovaj način predsjednica je željela sumještane "upoznati sa situacijom i konstantnim ignoriranjem od strane Grada Valpova" te izrazila nadu da će ovo pismo bar malo popraviti situaciju.

Na upit za očitovanjem na ovo pismo Mjesnog odbora Ivanovci, koje smo zatražili od Grada Valpova, ni ovaj put nismo dobili odgovor.

Lidija Aničić
Nedostaje im novca
Posebno ih je ogorčila namjera i plan gradonačelnika koji je želio drastično smanjiti sredstva mjesnim odborima i promijeniti raniji plan financiranja prema kojem je VMO Ivanovci godišnje imao na raspolaganju 41.930 kuna, a od toga se 56 posto, ili 23.500 kuna, raspoređivalo udrugama. Sada im žele dati samo 15.330 kuna, a 10.000 troši se samo na režijske troškove.
Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

Najčitanije iz rubrike