Sport
TOMISLAV ŠORŠA U POTRAZI ZA NOVIM KLUBOM

Nisam razočaran ni ljut, Osijek je bio i ostaje moj klub
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.
Tomislav Šorša zasad je jedini igrač iz svlačionice NK Osijek za kojeg se sa sigurnošću može reći kako sljedeće sezone neće stanovati u njoj. Taj je 31-godišnjak treći po broju nastupa u bijelo-plavom dresu otkako se igra HNL. Skupio je 265 "kapica", a od njega su više puta dres Osijeka nosili samo Bakir Beširević i Damir Vuica. No suradnja sa Šoršom, bar u ovom trenutku, došla je do kraja. Njemu je istekao ugovor, a u klubu su odlučili ne ponuditi mu produženje, pa će "dobri duh" osječke svlačionice morati potražiti novu sredinu. Kakav već jest po prirodi, nije od razlaza pravio dramu.

- Jednostavno mi je istekao ugovor, a razgovora o produženju nije bilo, pa ću morati potražiti novu sredinu. Nisam ni ljut ni razočaran. Osijek je bio i ostat će moj klub - rekao je Tomislav Šorša, dojučer jedan od najiskusnijih igrača bijelo-plavih.

Njega karijera definitivno nije mazila. Ozljede su znatno utjecale na njegov igrački razvoj, a i status. Naime, kada je bio na vrhuncu snage, 2012. godine, stigla ga je misteriozna ozljeda od koje se liječio godinu dana. Poslije se pokušavao vratiti, ali u tom razdoblju ozljede su ga često sprječavale u dostizanju kontinuiteta. Takva mu je bila i prošla sezona. U početku je bio standardan na desnom beku. U prvih osam kola odigrao je sedam utakmica, a onda ga je presjekao mišić, pa je došao Igor Silva, te je zbog toga potonuo u zaborav. Posljednji put zaigrao je u 17. kolu protiv Varaždina, kada je dobio posljednjih desetak minuta, i to je bio kraj. Dugo je bio ozlijeđen i to je vjerojatno jedan od glavnih razloga zbog kojeg mu nije ponuđen novi ugovor, pa je trenutačno u potrazi za novim klubom.

- Zasad nemam ništa konkretno. Nadam se kako će biti zainteresiranih klubova za moje usluge. Meni je sada najvažnije da sam posve zdrav i spreman odmah ući u normalan trening. Valjda se potraga za novim klubom neće odužiti. Iskreno, neću ni ja biti izbirljiv. Nisam opterećen odlaskom u inozemstvo, prihvatit ću prvu ponudu koja bude dovoljno dobra. Želim samo igrati i to je sve - zaključio je Tomislav Šorša.

Možda mu i NK Osijek priskoči u pomoć oko pronalaska nove sredine jer u "portfelju" mađarskih vlasnika bijelo-plavih ima dosta klubova, pa možda Šorša karijeru nastavi u jednom od njih. Prije godinu i pol dana bio je u sličnoj situaciji, kada ga je u jednom trenutku otpisao tadašnji trener Zoran Zekić, ali tada je ipak ostao u Gradskom vrtu. Ovaj put takav se scenarij, izvjesno je, neće dogoditi. Nema dvojbe da postoje i neki hrvatski prvoligaši kojima bi Šoršine igračke kvalitete dobro došle. D.Keler
Možda ste propustili...

NEIZLAZAK U EUROPU NIJE KATASTROFA

Boto: Dovest ćemo između pet i deset novih igrača

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

UPITAN I NASTUP NA “TOURU”

Vingegaard je završio na operacijskom stolu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku