Sport
OSJEČKI GIMNASTIČARI TRENIRAJU ZA NASTAVAK SEZONE

Osijek Platinum cup u rujnu u kalendaru FIG-a, dolazak najavilo stotinjak natjecatelja
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.

Hrvatski gimnastički reprezentativci članovi GD Osijek Žito Robert Seligman i Aurel Benović kao i njihove mlađe klupske kolege iz A programa Neven Lucijan Davidović i Josip Vukovac svakodnevno odrađuju treninge u Sokol centru pod nadzorom trenera Vladimira Mađarevića.


Pitanje je još uvijek za što? Svi još uvijek vjeruju u nastavak natjecateljske sezone. Tako se u kalendaru Svjetske gimnastičke federacije nalazi i Osijek Platinum cup, koji bi se trebao održati od 17. do 20. rujna. Radi se o natjecanju koje bi ove neobične sportske godine trebalo nadomjestiti Challenge cup. Naime, zamišljen je kao pokazni turnir buduće serije natjecanja u sklopu planiranog Platinum cupa prema uzoru na atletsku Dijamantnu ligu. Novi koncept i sustav natjecanja trebao bi dodatno privući televiziju, publiku i dakako sponzore, a kako bi to trebalo izgledati, plan je prvi put prikazati od 17. do 20. rujna u Gradskom vrtu. Premda je Osijek Platinum cup uvršten u kalendar FIG-a, organizatori još uvijek ne mogu sto posto tvrditi hoće li se i održati. Prije svega zbog najavljenog novog vala koronavirusa, a i u ovoj situaciji sportaši su vrlo oprezni s putovanjima i mijenjanjem mjesta boravka. U skladu s tim i mnogi gimnastičari i gimnastičarke još i kalkuliraju hoće li doći u Osijek.


- Zasad imamo stotinjak prijavljenih. Krajnji je rok prijave do 17. kolovoza, odnosno mjesec dana prije planiranih kvalifikacija. Tada ćemo vidjeti čime raspolažemo, imamo li dovoljno i kvalitete i kvantitete kako bismo organizirali jedno ovakvo natjecanje, koje bi trebalo donijeti pomak u svjetskoj gimnastici - rekao je Vladimir Mađarević, koji je inače uz pomoć kolega iz hrvatske gimnastike idejni začetnik Platinum cupa, kojeg je predložio i vodstvu FIG-a, a bude li sve u redu, trebao bi zaživjeti za godinu-dvije.

Inače, osim Osijeka, u kalendaru Svjetske gimnastičke federacije do kraja godine, što se vrhunske sportske gimnastike tiče, upisan je još i Challenge cup u mađarskom Szombathelyu, koji je planiran od 1. do 5. listopada, a od 9. do 13. prosinca u Bakuu bi se trebalo održati i Europsko prvenstvo, čije je održavanje prvobitno bilo planirano još krajem svibnja. K.Lacković
Gimnastički Platinum cup zamišljen je prema uzoru na atletsku Dijamantnu ligu
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike