Novosti
PROMJENE U HRVATSKOJ UDRUZI POSLODAVACA

Zorić novi glavni direktor HUP-a
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.
Za glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca u srijedu je na sjednici izvršnog odbora HUP-a izabran dr. sc. Damir Zorić, dosadašnji vršitelj dužnosti glavnog direktora. "Odluka Izvršnog odbora o izboru glavnog direktora stupa na snagu 1. rujna 2020.", priopćio je HUP.


Damir Zorić rođen je 1960., diplomirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i radio do 1991. godine. Od 2002. radi u osiguranju, 2005. postaje član Uprave Sunce osiguranja d.d. Zagreb, a 2009. predsjednik Uprave Euroherc osiguranja d.d. Zagreb, gdje trenutno obnaša funkciju prokurista. Dugogodišnji je aktivni član Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca, navode u HUP-u.


Zorić na funkciju glavnog direktora poslodavačke udruge dolazi nakon što je, sredinom srpnja, svoj odlazak iz HUP-a najavio Davor Majetić. "Davor Majetić izrazio je želju da karijeru nastavi izvan HUP-a, s čime se Izvršni odbor suglasio. Kao prvi i glavni operativac dao je velik doprinos izrastanju HUP-a u vodeću udrugu poslodavaca u Hrvatskoj", istaknuli su iz Izvršnog odbora HUP-a prije nekoliko tjedana. Zahvalili su Majetiću na dosadašnjem radu te mu poželjeli uspješan nastavak poslovne karijere. "Zahvalan sam na dugogodišnjem povjerenju i prilici da zajedno s članovima HUP-a pridonosim stvaranju bolje poslovne klime i napretku hrvatskog gospodarstva, no nakon deset godina vrijeme je za nove karijerne iskorake", kazao je Davor Majetić, koji je glavni direktor HUP-a bio od 2010. godine.


Nedavno je Hrvatska udruga poslodavaca podržala najave premijera Andreja Plenkovića o nastavku porezne reforme u smjeru rasterećenja poduzetnika i građana, ali je i istaknula kako očekuje dijalog s Vladom o najavljenom povećanju minimalne plaće. D.Pav.
Zorić na funkciju glavnog direktora dolazi nakon što je, sredinom srpnja, svoj odlazak najavio Majetić
Možda ste propustili...

KOMEMORACIJA ZA UBIJENE SRPSKE CIVILE

Plenković i Milošević zajedno u Varivodama

VIŠESATNI PROBLEM U HT-U BLOKIRAO TELEFONE

Nezapamćen kvar na sustavu

Najčitanije iz rubrike