Novosti
PROMJENE U HRVATSKOJ UDRUZI POSLODAVACA

Zorić novi glavni direktor HUP-a
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.
Za glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca u srijedu je na sjednici izvršnog odbora HUP-a izabran dr. sc. Damir Zorić, dosadašnji vršitelj dužnosti glavnog direktora. "Odluka Izvršnog odbora o izboru glavnog direktora stupa na snagu 1. rujna 2020.", priopćio je HUP.


Damir Zorić rođen je 1960., diplomirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i radio do 1991. godine. Od 2002. radi u osiguranju, 2005. postaje član Uprave Sunce osiguranja d.d. Zagreb, a 2009. predsjednik Uprave Euroherc osiguranja d.d. Zagreb, gdje trenutno obnaša funkciju prokurista. Dugogodišnji je aktivni član Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca, navode u HUP-u.


Zorić na funkciju glavnog direktora poslodavačke udruge dolazi nakon što je, sredinom srpnja, svoj odlazak iz HUP-a najavio Davor Majetić. "Davor Majetić izrazio je želju da karijeru nastavi izvan HUP-a, s čime se Izvršni odbor suglasio. Kao prvi i glavni operativac dao je velik doprinos izrastanju HUP-a u vodeću udrugu poslodavaca u Hrvatskoj", istaknuli su iz Izvršnog odbora HUP-a prije nekoliko tjedana. Zahvalili su Majetiću na dosadašnjem radu te mu poželjeli uspješan nastavak poslovne karijere. "Zahvalan sam na dugogodišnjem povjerenju i prilici da zajedno s članovima HUP-a pridonosim stvaranju bolje poslovne klime i napretku hrvatskog gospodarstva, no nakon deset godina vrijeme je za nove karijerne iskorake", kazao je Davor Majetić, koji je glavni direktor HUP-a bio od 2010. godine.


Nedavno je Hrvatska udruga poslodavaca podržala najave premijera Andreja Plenkovića o nastavku porezne reforme u smjeru rasterećenja poduzetnika i građana, ali je i istaknula kako očekuje dijalog s Vladom o najavljenom povećanju minimalne plaće. D.Pav.
Zorić na funkciju glavnog direktora dolazi nakon što je, sredinom srpnja, svoj odlazak najavio Majetić
Možda ste propustili...

NAKNADE ZA PROVEDBU PARLAMENTARNIH IZBORA

Povjerenstvima 3,1 milijun eura

JEDAN OD VODEĆIH HRVATSKIH PEDAGOGA

Preminuo Vlatko Previšić