Crna kronika
PIJANIM VOZAČIMA PRIJETI VISOKA KAZNA

Vožnju završili na triježnjenju
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.
OSIJEK


Tijekom utorka i srijede na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno dvoje vozača koji su imali viška alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u srijedu oko 4 sata u Osijeku na Biljskoj cesti kada su prometni policajci u nadzoru prometa zaustavili 28-godišnjaka iz Bilja. Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je kako 28-godišnjak u krvi ima 1,80 promila alkohola. Zbog te činjenice nije nastavio vožnju prema Bilju, nego su ga policajci odvezli u policijsku postaju, gdje se trijeznio veći dio jutra i prijepodneva.


Vozaču sada za ovaj počinjeni prekršaj prijeti maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana. Ne "gine" mu ni zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, koja može potrajati i do godine dana, a prijeti mu i upisivanje šest negativnih prekršajnih bodova.


Identičnu količinu alkohola u krvi, od 1,80 promila, imao je i 61-godišnjak iz Darde. Policija je izvijestila kako se u utorak oko 12.45 u Dardi dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Spomenuti vozač automobila zbog neprilagođene vožnje sletio je s kolnika i potom napustio mjesto događaja. Vozač je naknadno pronađen, utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,80 grama po kilogramu te određen smještaj u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.


Sada mu kod prekršajnog sudca prijeti 28.300 kuna kazne, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci, ali i devet negativnih prekršajnih bodova.

U srijedu oko 16.40, na cesti između Satnice Đakovačke i Kondrića, 62-godišnjak iz Satnice automobilom je zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika. U krvi je imao 1,18 promila alkohola. Njemu prijeti 16.500 kuna kazne, zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci i četiri negativna prekršajna boda. M.Bugarić
SLETJELA AUTOMOBILOM S CESTE
U srijedu oko 23.55, u Ulici Eugena Kvaternika u Požegi, 21-godišnjakinja, koja je upravljala osobnim automobilom marke BMW, požeških registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine (zavoj, kolnik mokar i sklizak), izgubila je nadzor nad vozilom i sletjela s kolnika na travu uz kolnik. Auto je potom udario u temelj obiteljske kuće u vlasništvu 83-godišnjakinje, te se na kraju zaustavio na poljoprivrednom zemljištu uz obiteljsku kuću 83-godišnjakinje. Djevojci će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.
Najčitanije iz rubrike