Regija
PROJEKT “AKCIJOM DO ZAJEDNIŠTVA”

U tri naselja općine Nuštar zaposleno 20 žena
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.
NUŠTAR

U općini Nuštar počela je provedba projekta "Akcijom do zajedništva" u okviru programa "Zaželi", a zaposlenice novog projekta od početka kolovoza skrbe se o starijim i nemoćnim osobama.

Ukupna vrijednost projekta "Akcijom do zajedništva" je 3.055.795,72 kune, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Udruga za starije i nemoćne osobe "Budi uz mene" Nuštar, a partneri su Općina Nuštar, Hrvatski zavod za zapošljavanje Vinkovci i Centar za socijalnu skrb Vinkovci. Projektom je omogućeno zapošljavanje nezaposlenih i teško zapošljivih žena, koje će brinući se o starijim i nemoćnim osobama u nepovoljnom položaju pridonijeti boljitku zajednice, a sebi osigurati egzistenciju. U novom projektu u tri naselja općine Nuštar zaposleno je 20 djelatnica, koje će se skrbiti o 80 korisnika, a djelatnicama će se isplaćivati zakonom zajamčena minimalna plaća u iznosu od 3250 kuna. Ugovori o radu na određeno vrijeme s djelatnicama sklopljeni su na 24 mjeseca te su im kao oblik pomoći u obavljanju posla osigurani i bicikli. Za korisnike je na mjesečnoj razini predviđena kupnja i dostava higijenskih potrepština za osobnu higijenu i higijenu stambenog prostora. U provedbi projekta, koja će trajati 30 mjeseci, uposlene su još dvije osobe – voditelj projekta i projektni asistent.

Prema riječima načelnika općine Hrvoja Drinovca, ovo je još jedan projekt koji će pomoći teško zapošljivim ženama da preko projekta ostvare osobni dohodak.

Općina Nuštar puno pomaže svojim mještanima raznim projektima, a projekt "Zaželi" jedan je od najvažnijih. M.K.
Možda ste propustili...

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana