Regija
GRADNJA GOTOVA, SLIJEDI OPREMANJE

Viljevo dobilo prvi vrtić europskim novcem
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.
VILJEVO

Gotovi su građevinski radovi na dječjem vrtiću u Viljevu, i u tijeku je uređenje igrališta i okoliša.

Privode se kraju i radovi na parkiralištu ispred vrtića, pa je sada jedino potrebno opremiti unutrašnjost objekta. Gradnja prvog vrtića u Viljevu projekt je vrijedan gotovo šest milijuna kuna za koji je Općina osigurala stopostotno financiranje iz Europske unije.

Paralelno s finalnim građevinskim radovima Općina Viljevo pokrenula je natječaj za opremanje vrtića koji je odabirom najpovoljnijeg ponuditelja i potpisivanjem ugovora uspješno priveden kraju. Opremanje vrtića povjereno je tvrtki Novi ambijent iz Zagreba, a kako doznajemo od načelnika Općine Dominika Kneževića, za desetak dana kreće se s tim radovima.

- Poslije blagdana Velike Gospe, tvrtka Novi ambijent koja je prošla na javnoj nabavi počinje s poslovima opremanja vrtića. Vrijednost opremanja vrtića iznosi oko pola milijuna kuna. Inače, građevinski radovi već su 98 posto gotovi, a pri kraju je i poseban projekt, a to je gradnja parkirališta koje će biti u funkciji vrtića. Vrijednost parkirališta iznosi oko 260.000 kuna, i to je općinska investicija za koju smo zatražili sredstva od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ako ne dobijemo sredstva, projekt će biti financiran iz proračuna Općine – objasnio je načelnik.

Vrtić će biti kapaciteta dvije odgojne skupine s 45 djece u dobi od tri do sedam godina. S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike