Svijet
POD ISTRAGOM I PREDSJEDNIK DRŽAVNOG SUDA

U BiH "rat" u vrhu pravosudnih insitucija
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.
Dva najviša pravosudna tijela u Bosni i Hercegovini, državni sud i tužiteljstvo, došli su u otvoreni sukob optužujući se uzajamno za kršenje zakona i opstruiranje istraga i sudskih procesa, a lokalni mediji tvrde kako je u pozadini borba različitih frakcija za presudan utjecaj na pravosuđe.


Usred "rata" priopćenjima, a koji traje od kraja srpnja, tužiteljstvo BiH potvrdilo je kako vodi istragu protiv predsjednika suda BiH Ranka Debeveca i to na temelju anonimne prijave kojom ga se tereti za navodnu korupciju.


BiH nema vrhovni sud nego sud na državnoj razini čija je zadaća procesuiranje najtežih djela organiziranog kriminala, korupcije i ratnih zločina.


Glasnogovornica tužiteljstva Adisa Karačić pojasnila je kako je su anonimnu prijavu protiv predsjednika suda BiH primili u ožujku.
Prema navodima ovoga portala predsjednika suda BiH anonimni prijavitelj tereti da je na sumnjivi način stekao vlasništvo nad automobilom marke Mercedes, koji je pribavila autokuća Lijanovići, iz Širokog Brijega, da je nezakonito zapošljavao sudske službenike, kao i da ima nekretninu u Španjolskoj i državljanstvo te zemlje. Tužiteljstvo BiH za sada provodi izvide, a nakon toga odlučit će hoće li i formalno otvoriti istragu.H
Možda ste propustili...

NAČELNICA POLICIJE NOVOG JUŽNOG WALESA:

Nakon ubojstva šest ljudi u Sydneyu napadača ubila policija

UN O SREBRENICI 29 GODINA PREKASNO

Rezolucija ljuti Vučića i Dodika

EU I SAD UPOZORAVAJU DODIKA:

Odgovorni ste za krize jer kršite ustav BiH

Najčitanije iz rubrike