Kultura
U SELCIMA 7. KOLOVOZA JEZIČNO-PJESNIČKA MANIFESTACIJA

Smotra Croatia rediviva ča-kaj-što
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.
U Selcima na otoku Braču, uoči 77. godišnjice paljenja mjesta od talijanskog okupatora, 7. kolovoza održat će se, na otvorenom, 30. jezično-pjesnička smotra Croatia rediviva ča-kaj-što, koja će ove godine, zbog epidemije, biti u reduciranom obliku i prema propisanim epidemiološkim pravilima. Zlatna formula hrvatskoga jezika ča-kaj-što, na kojoj se zasniva ova manifestacija, a koju je na Krvavi Uskrs 1991. utemeljio Drago Štambuk, proglašena je 2019. kulturnim dobrom RH i stavljena na Nacionalnu listu štićene nematerijalne baštine.

Smotru će otvoriti njezin utemeljitelj, a slijedit će otkrivanje mramorne ploče na Zidu od poezije s uklesanim stihovima prošlogodišnjeg ovjenčanika Mile Stojića; o njegovu će djelu zboriti Božica Jelušić, a potom nastupaju pjesnici iz svih triju hrvatskih jezičnih stilizacija: čakavske, kajkavske i štokavske. Jednog od pjesnika ovjenčat će se maslinovim vijencem, čime postaje poeta oliveatus i zaslužuje mjesto na Zidu od poezije.

Sudjeluju: Luko Paljetak, Ivan Kramar, Sanda Hržić, Stanko Jerčić, Mirna Weber, Silvija Buvinić, Davor Grgurić, Sanja Mošić, Božica Brkan, Vlasta Vrandečić Lebarić i drugi. T.K.
Možda ste propustili...

ĐAKOVAČKI KULTURNI KRUG: “NARATIV I RAZUMIJEVANJE” I “ČUDO”

Izdane dvije nove knjige

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike