Sport
TENIS

Najbolji ne žele ići u Ameriku
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.
Tenisačice su napokon dočekale kraj stanke i u Palermu se igra WTA turnir, ali unatoč tome teniska sezona nikako da se vrati u normalu. Od prve polovine ožujka krenule su odgode i otkazivanje turnira, kolovoz je označen kao mjesec povratka, ali mnogi su još uvijek oprezni i poručuju - prerano je za igranje. Stigla je vijest kako su ovogodišnji ATP i WTA turniri u Madridu, koji su se trebali igrati od 12. do 20. rujna, otkazani zbog zabrinutosti oko širenja pandemije koronavirusa, a mnogi s Toura su pozdravili tu odluku. Sad su svi pogledi usmjereni prema Americi i US Openu, za koji stiže sve više otkaza. Turnir na terenima Flushing Meadowsa počinje 31. kolovoza, no pitanje je u kakvim uvjetima i koje društvo će nastupiti.

Na američkom Grand Slamu sigurno neće igrati ponajbolji tenisač svijeta, Španjolac Rafael Nadal, a razlog je naravno - korona.

- Odlučio sam preskočiti US Open zbog sigurnosnih razloga glede koronavirusa. Odluka nije bila laka, ali trenutačno je stanje takvo da sam odlučio kako je najbolje propustiti turnir. Nakon pet mjeseci stanke i u ovim okolnostima teško je očekivati da će netko putovati u SAD i igrati tenis - oglasio se Nadal preko Twittera.

Nadal neće braniti naslov koji je lani osvojio na US Openu, a u Americi neće igrati ni Roger Federer. To je prvi put od 1999. godine da u glavnom ždrijebu američkog Grand Slama nema ni Nadala ni Federera. O otkazivanju ozbiljno razmišlja i Novak Đoković, ali situacija oko njega potpuno je neizvjesna. Neigranjem Federera i Nadala prometnuo se u prvog favorita turnira i trebao bi imati lakši put u pohodu na 18. Grand Slam titulu, ali u taboru Srbina kažu: "Novak predvodi listu tenisača na US Openu, ali to ne znači da će sigurno zaigrati u Americi. Ima još vremena i odluka o nastupu je samo njegova... "

Listu tenisačica neće predvoditi prva igračica svijeta Ashley Barty, koja je također otkazala US Open zbog koronavirusa.
I. Li.
Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike