Sport
JOSIP MEČIĆ, TRENER RK SPAČVA-VINKOVCI

Krenuli smo kasnije, ali bit
ćemo spremni za Metalurg
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.

Predstojeća sezona trebala bi biti upisana zlatnim slovima u povijest vinkovačkog rukometa. Još uvijek kažemo "trebala", a ne "bit će" jer u ovom trenutku nitko ne može predvidjeti što će se događati s onim "nepredvidljivim i neugodnim suparnikom s brojem 19 na leđima".

Upravo zbog COVID-19 rukometaši Spačve-Vinkovci krenuli su nešto kasnije u pripremu od planiranoga. Epidemiološka situacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji pogoršala se posljednjih dana i tjedana, pa je bila preporuka izbjegavati bilo kakva veća okupljanja. Ipak, početak kolovoza, mjeseca na čijem će kraju (29./30. kolovoza) Vinkovčani odigrati prvi susret prvog pretkola Europske lige, protiv skopskog Metalurga, bio je krajnje vrijeme za okupljanje.

- Jednostavno, bilo je ovo krajnje vrijeme za početak priprema. Naravno, svi mi i dalje se pridržavamo svih preporuka Stožera - kratko je objasnio Josip Mečić, trener Spačve-Vinkovci, koji je na početku priprema, po običaju, okupio svoje igrače na stadionu HNK Cibalia.

U ponedjeljak na prvom okupljanju ipak nije bilo svih igrača koji su nastupali prošle godine, u nikada okončanoj sezoni. Ipak, Vinkovčani su u osnovnom dijelu Premijer lige osigurali nastup u Ligi za prvaka, što im je donijelo i mogućnost nastupa u Europi. U odnosu prema prošlosezonskoj momčadi, neće biti Marina Marića, koji je otišao u zasad nepozatom smjeru, i Darija Raguža, koji je pojačao Dobovu. Na treninzima duže vrijeme još uvijek neće biti Borne Mažurana. Nakon što je prošle sezone slomio križne ligamente, na žalost, igrač je obnovio ozljedu, pa će se njegova apstinencija od rukometa produžiti. Zato će Mečić imati na raspolaganju drugog Mažurana. U Vinkovce je stigao Bornin mlađi brat Filip. Također s Korčule, odakle su Mažurani. Iz nešto bližeg okružja, konkretno, iz Osijeka, pristigao je trojac Domagoj Nedić, Matej Radović i David Čičak, a iz Ljubuškog je došao Marko Buntić. Prijelazni rok još nije gotov pa ćemo vidjeti hoće li se pružiti prilika za angažman još nekog kvalitetnog igrača. Ako takva želja postoji, to bi se trebalo dogoditi prije susreta s Metalurgom. Vinkovčani bi 29. ili 30. kolovoza trebali gostovati u Skopju.

- Još uvijek je neizvjesno hoće li se to igrati. Mi vjerujemo da hoće i tako se pripremamo. Skupljamo informacije, već imamo i određene snimke momčadi i sigurno ćemo spremni dočekati susret s Metalurgom. Naravno, veseli nas i uzvrat, koji će se tjedan dana poslije odigrati u Vinkovcima.

Metalurg je klub daleko bogatije nedavne prošlosti negoli sadašnjosti.

- To sigurno nije ona momčad koja je igrala Ligu prvaka i borila se za Final Four. Međutim, ako dovedu Zlatka Horvata, a ja bih dodao i Marka Tarabochiju, reprezentativca Bosne i Hercegovine, koji je prošao Zagrebovu školu, a ima iskustva igranja Lige prvaka, onda je posve jasno kako se radi o vrlo kvalitetnom suparniku. Mi vjerujemo kako nismo bez ikakvih izgleda, zato ćemo se što bolje pripremiti - rekao je Mečić.

Krešimir Lacković
DANAS NEXE - SPAČVA
Rukometaši Spačve-Vinkovci već danas odigrat će i prvu pripremnu utakmicu. Suparnik je za početak doista izazovan. Vinkovčani će, naime, u goste u Našice, gdje će ih dočekati NEXE, hrvatski viceprvak i sudionik SEHA-Gazprom lige. Zanimljivo, bit će to sudar dviju hrvatskih momčadi koje će predstavljati naš rukomet u Europskoj ligi, no, za razliku od Spačve, rukometaši NEXE-a započeti će svoj europski put u drugom pretkolu. Ipak, radi se o jako dobrom sparingu za obje momčadi. Susret u dvorani Kralja Tomislava u Našicama počet će danas (četvrtak) u 18 sati, a ljubitelji rukometa u Slavoniji, posebno u Našicama i Vinkovcima, trenutnu formu svojih ljubimaca moći će pratiti na YouTube kanalu RK NEXE.
Krajem kolovoza rukometaši vinkovačkog premijerligaša premijerno će izići na europsku scenu
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike