Sport
U MAĐARSKOJ SE SLAŽE MOMČAD

Prva želja prijelaznog roka - novi centarfor
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.
Čini se kako je samo pitanje trenutka kada će Mirko Marić otići, pa je potraga za njegovom alternacijom već u punom jeku

Nogometaši Osijeka za novu sezonu pripremaju se u mađarskom gradiću Felcutu. Trener Ivica Kulešević u kampu Puškaš akademije ima optimalne uvjete za rad, ali mnogo je zanimljivije ono što će se događati izvan terena.

Naime, čekaju se vijesti sa sastanka koji će struka i klupski operativci održati s vlasnicima i čelnicima kluba. Taj sastanak trebao bi dati jasnu sliku aktivnosti bijelo-plavih u prijelaznom roku, jer se na njemu trebao odrediti budžet s kojim će se raspolagati za nabavu pojačanja.

Po jedan u svim linijama
Trener Ivica Kulešević ima viziju na kojim bi pozicijama želio ojačati momčad. Posebno je pričao o potrebi jednog pravog zadnjeg veznog s izraženijim antropološkim atributima, točnije visinom. Činjenica jest kako Osijek u svojim redovima ima dosta igrača koji su niski rastom, što stvara probleme kod ofenzivnih i defenzivnih prekida.

- Volio bih u svakoj liniji momčadi dobiti po jedno pojačanje. To nam je nužno ako želimo probiti granicu do koje smo stigli prošle sezone. Prije svega treba nam ojačavanje konkurencije na poziciji lijevog beka, dobro bi nam došao jedan pravi zadnji vezni i jedan napadač. Naravno, prije svega volio bih da na okupu ostane cijela momčad od prošle sezone - kaže trener bijelo-plavih.

Poziciju lijevog beka pokriva Talys, a problem je back-up. Zapravo, Osijek ima još jednog zanimljivog lijevog beka Luku Marina, međutim, on se stalno muči s ozljedama, pa nikako da uhvati željeni kontinuitet treninga i posebno utakmica. Zbog toga razmišlja se o pojačanju na toj poziciji.

Napadač je prioritet
Jasno, potreba za pojačanjima ovisit će i o eventualnim odlascima. Iako to nitko u osječkom taboru neće glasno reći, ali sve ukazuje kako se priprema teren za odlazak prvog strijelca Mirka Marića. Izvjesno je kako će Osijek dobro zaraditi na tom transferu, ali to nije cijela priča. Ode li Marić, za kojeg vlada prilično zanimanje inozemnih klubova, dovođenje jednog kvalitetnog napadača postat će prioritet. Istina, o tom tipu igrača i sada se, dok je Marić još uvijek među bijelo-plavima, intenzivno razmišlja.

- Prošle smo sezone imali dosta problema s realizacijom koja se najčešće svodila na Marića. Zato intenzivno radimo na pronalasku rješenja za taj problem, neovisno o tome hoće li Marić ostati ili otići. Nakon završetka sezone fokusirali smo se na otkup ugovora Ndockyta i Igora Silve koji su se tijekom posudbe pokazali kao prava pojačanja. Taj dio posla obavili smo na naše zadovoljstvo, pa se sada možemo posvetiti dovođenju pojačanja. Situacija će biti jasnija kada obavimo razgovore s vlasnikom kluba - rekao je Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.

Prema svemu sudeći, Mirko Marić je na izlaznim vratima Gradskog vrta, a pitanje više nije hoće li, nego kada će otići? Odgovor na njega najviše će ovisiti o tome kada će na adresu osječkog kluba stići ponuda koja će zadovoljiti i klupske i igračeve želje.

Dalibor Keler
prvi topnik
MARIĆ JE NA IZLAZNIM VRATIMA GRADSKOG VRTA
SAMO LASZLO POSVE IZVAN TRENINGA
Zdravstvena situacija u taboru bijelo-plavih nije idealna, ali nije niti zabrinjavajuća. Zapravo, osim Laszla Kleinheislera, koji i nije u Felcutu nego se liječi u Budimpešti, svi ostali su u trenažnom procesu. Zbog lakših ozljeda prema posebnom programu rade Jugović i Marić, Bočkaj (gležanj) i Škorić (mišić) zasad su u pravocrtnim trčanjima, ali očekuje se da bi mogli zaigrati protiv Puškaš akademije, a dobra je vijest što se nakon operacije stopala normalnim treninzima vratio Eros Grezda. Inače, prvobitnom popisu od 27 putnika dodana su još dvojica iz Osijeka II, Robert Mišković i Juraj Ljubić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana