Osijek
OCI JEZUITI DOBILI POJAČANJE

Rezidencija Srca Isusova bogatija za tri nova člana
Objavljeno 5. kolovoza, 2020.
Ljetni mjeseci srpanj i kolovoz onaj su trenutak u godini kada se događaju premještaji u Katoličkoj Crkvi. Naravno, ovdje govorimo o klericima. Rezidencija Srca Isusova u Osijeku, koja djeluje na adresi Stepinčeva 27, od ovoga ljeta bit će bogatija za tri svoja nova člana, to su Stjepan Šuflaj, SJ, o. Ignacije Belak, SJ, i o. Anto Lozuk, SJ.

Isusovci o. Stjepan Šuflaj i o. Ignacije Belak već su stigli u Osijek. O njihovim novim zaduženjima već smo izvijestili. Pater Šuflaj imenovan je novim upraviteljem Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja na Brijestu, a na dužnost stupa 19. kolovoza. O. Ignacije Belak novi je bolnički kapelan. U rujnu u Osijek dolazi i isusovac o. Anto Lozuk, koji će biti novi voditelj duhovnih vježbi u Rezidenciji Družbe Isusove u Stepinčevoj 27. Ove podatke ustupio nam je provincijal Hrvatske provincije Družbe isusove o. Dalibor Renić.

Rođeni Samoborac o. Stjepan Šuflaj (47) diplomirao je teologiju na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, gdje je specijalizirao i duhovnost. Prethodno je filozofsku izobrazbu završio na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Obavljao je službe župnog vikara u Rijeci (Zamet), i Zagrebu (Župa Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj). Pater Ignacije Belak (73) Slavonac je rodom iz Buka, kod Pleternice. Filozofsko-teološku naobrazbu završio je u Zagrebu. Obavljao je dužnosti župnog vikara i katehete na župama u Višnjevcu, Zagrebu i Beogradu. Sve do premještaja u Osijek bio je duhovnik Katoličke udruge Kap dobrote u Zagrebu. O. Anto Lozuk (71) podrijetlom je iz Kovačevaca na Plehanu. Diplomirao je na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu, a za svećenika je zaređen 1977. Magistrirao je fundamentalnu teologiju na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, a zatim je postigao i magisterij iz crkvene glazbe na Papinskom institutu Musica Sacra u Rimu. Između ostaloga, bio je odgojitelj u Biskupskom sjemeništu u Dubrovniku, profesor glazbe u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu i Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji u Osijeku te duhovnik Akademskog zbora Palma u Zagrebu. Obavljao je i vrlo odgovorne službe učitelja isusovačkih novaka (2000..-2006.) te odgojitelja i rektora Papinskog kolegija Russicum u Rimu (2009.-2017.).

Od 2017. pater Anto Lozuk bio je poglavar isusovačke zajednice i župnik Župe sv. Petra u Beogradu. D.Celing
Možda ste propustili...

ROŠ HAŠANA SLAVI SE DVA DANA

Židovi si čestitaju sretnu novu, 5781.

U 8 DANA 12 VATROGASNIH INTERVENCIJA

Gorjeli trava i korov od Antunovca do Tikveša

HUMANITARNA UDRUGA RIJEKA LJUBAVI

U srijedu podjela “paketa života”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana