Regija
DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Cvijeće, lampioni i molitva za poginule hrvatske branitelje
Objavljeno 4. kolovoza, 2020.

SLATINA
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te 25. obljetnica pobjedničke vojnoredarstvene akcije Oluja, u Slatini su obilježeni polaganjem vijenaca i cvijeća te upaljenih lampiona kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade i kod Križa mučenika na gradskom groblju.

Vijence, cvijeće i lampione položila su izaslanstva Koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata sa slatinskoga područja na čelu s predsjednikom Udruge HVIDR-a Slatina Ilijom Nikolićem i predsjednicima udruga, Policijske uprave virovitičko-podravske na čelu s načelnikom Sinišom Kneževićem i Grada Slatine na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Dariom Vrbaslijom i zamjenikom gradonačelnika Bojanom Plantakom.

Osim hrvatskih branitelja i stradalnika, na svečanosti su također bili predstavnici ostalih udruga te društvenih i gospodarskih organizacija s područja grada.

Molitvu za sve poginule hrvatske branitelje i sve koji su živote dali za domovinu Hrvatsku predvodili su župnici vlč. Dragan Hrgić i vlč. Nikola Jušić. 

 

Petar Žarković

Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike