Crna kronika
BIZARNOST U SUZI

Čisteći dvorište, u psećoj kućici našla tromblon
Objavljeno 4. kolovoza, 2020.
Tromblon skriven u psećoj kućici preuzeo je pirotehničar. Mina će naknadno biti uništena

Do sada su građani, gotovo 30 godina nakon Domovinskog rata, pronalazili odbačene bombe, mine i oružje posvuda, no slučaj koji se zbio u baranjskom mjestu Suza i više je nego bizaran. Ondje je, kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, u nedjelju oko 18.30 sati 39-godišnjakinja u psećoj kućici pronašla tromblonsku minu M-76!

Žena je samo čistila dvorište kada je odlučila očistiti i pseću kućicu u kojoj je pronašla opasnu minu koja, srećom, nije eksplodirala. Odmah je pozvala policiju i policijski pirotehničar tromblon je preuzeo i odnio ga na sigurno, a naknadno će biti uništen.

Odbačena minsko-eksplozivna sredstva pronalaze se i dandanas. Ima ih po kanalima, u kantama za smeće, u dvorištima, na tavanima... Na žalost, ponekad pronalazak oružja završi i tragično, što se zbilo 2015. godine u Bijelom Brdu, kada su poginuli 37-godišnja trudna žena i njezin 7-godišnji sin, dok je još troje djece ozlijeđeno. U drugom slučaju, u Požeštini, od eksplozije davno zaboravljenih bombi umalo je stradala žena koja je čistila šupu. Bacila je drveni sanduk na vatru niti ne pomišljajući da su bombe unutra. Nerijetko neodgovorni pojedinci bace bombe na polje ne razmišljajući da će sijeno završiti u nečijem dvorištu. U jednom takvom slučaju bomba je stigla u Višnjevac i eksplodirala. Srećom, nitko od ukućana nije nastradao, no stradao je obiteljski mačak.

O opasnim pronalascima svjedoči i drugi događaj koji se zbio u nedjelju oko 9.30 sati, Ulici pape Ivana Pavla II., u Požegi. Ondje je 64-godišnjak na nogostupu pronašao pištolj. Požežanin je nazvao policajce koji su, kada su stigli na mjesto događaja, utvrdili da se radi o plinskom pištolju. Ne zna se kako je završio na nogostupu.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike