Mozaik
U LONDONSKOM KLUBU TESTIRANE MJERE FIZIČKE DISTANCE

Eksperimentalni koncert nije uspio
Objavljeno 3. kolovoza, 2020.
- Koncert predviđen za prosudbu sigurnosnih mjera za povratak žive glazbe u zatvorene prostore nije uspio dati smjernice za glazbenu industriju - izjavio je menadžer londonskog Clapham Granda. Eksperimentalni koncert održan je u londonskom klubu Clapham Grand, a pred publikom, koja je bila razmještena prema standardima fizičke distance, nastupio je Frank Turner. Samo 200 ljudi bilo je na koncertu u dvorani koja u normalnim uvjetima prima 1250 posjetitelja. Menadžerica dvorane Ally Wolf izjavila je da je taj pilot-projekt koji trenutno zastupa vlada potpuno neisplativ za slične koncertne prostore.

- To ne može biti budućnost koncerata i to ne može biti budućnost za klubove i dvorane. Ovaj koncert financijski nije pokrio ni osnovne troškove rada prostora, čak i prije nego što je honorar benda dodan na listu troškova - izjavila je Wolf.

Frank Turner izjavio je da mu je to bio prvi pošteni nastup u posljednja četiri mjeseca, opisavši ga kao "čudnu, emotivnu večer", rekavši medijima prije koncerta kako mu je teško reći da je to "pobjeda, s obzirom na to da nastupa pred manje od petine posjetitelja koliko ih inače stane u taj klub".

Wolf je dodala da je Turnerov nastup bio sjajan i kako je bilo lijepo opet vidjeti publiku u dvorani, ali teško da je “bila uhvaćena u veselju što je napokon bila sposobna organizirati koncert”. Izjavila je potom da eksperiment nije urodio plodom i da se koncertna industrija ne može osloniti na nešto što nije održivo te da će po svoj prilici, ako se ne nađe bolje rješenje, svi mali koncertni prostori jednostavno morati zatvoriti vrata zauvijek. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike