Kultura
LAST MINUTE OPEN JAZZ FESTIVAL ODRŽAN U BALAMA

Ljubitelji glazbe uživali u sjajnim izvedbama
Objavljeno 4. kolovoza, 2020.
Četrnaesti Last Minute Open Jazz Festival ove je godine skraćen na samo dva dana. Kako kažu organizatori, osim epidemioloških mjera i neimaštine, ovog ljeta protiv njih bila je i kiša. Kao i svake godine, i sada je gledalište puno, koliko prema novim mjerama može biti.


- Na početku je bilo teško, kad smo radili prvi festival, poslije je svaki isto imao nešto svoje, svaki ima nešto svoje, ne ide to glatko, ali ovo danas je nešto posebno. Sve je nepredvidljivo, na puno više stvari se mora paziti, a nama je još planove pokvarila i kiša. No bitno je da ide - kaže organizator Tomislav Lovro Pavleka za 24sata.


No festival već ima i tradiciju, a i svoju publiku. Bale su tih večeri kada je na repertoaru jazz pune, skupi se domaćih i turista. Program su u subotu navečer otvorili Matej Meštrović i Borna Šercar.


- Možda oni i nisu onaj čisti jazz, ali ja sam njihovu muziku, a zato su i nastupali na početku, shvatio kao kaos, potpuni raspad i onda dolazi do uspostave novih vrijednosti. Nekako me to sad sve podsjeća na ovo vrijeme u kojem živimo, samo je pitanje koje su nam to nove vrijednosti koje dolaze - objašnjava Pavleka.
Nakon dua na red je došla “Veja”, ambijentalni pazinski bend, koji je promovirao svoj novi album “Majka zemlja”. Za nedjelju je bio rezerviran iskonski, čisti jazz, Damir Kukuruzović Django Group. T.K.
Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike