Sport
NAPOKON TURNIR

Donna i Petra u Palermu sa statusom nositeljica
Objavljeno 3. kolovoza, 2020.
Iako ima onih koji ponavljaju da "nije još vrijeme za turnire", mnogi su sretni što se tenis pokreće s mrtve točke i napokon kreće prava igra. Stanka je bila preduga, turnira nije bilo još tamo od početka ožujka, ali tenisačice su konačno dočekale i ovaj tjedan - na rasporedu je WTA turnir u Palermu. Italija je bila teško pogođena pandemijom koronavirusa, a eto, upravo u toj državi prvi je Tour u nastavku sezone. U Palermu su i dvije vodeće hrvatske tenisačice, Petra Martić (WTA - 15.) i Donna Vekić (WTA-24.), i na startu su dobile suparnice, a naš dvojac bi prema kvaliteti i rankingu trebao proći. No pitanje je tko je u kakvoj formi nakon ove vrlo duge stanke.

Petra je prva nositeljica WTA u Palermu i na startu igra s 57. tenisačicom svijeta, Belgijkom Alison Van Uytvanck. Osječanka Donna Vekić postavljena je za šestu nositeljicu i u 1. kolu čeka dvoboj s Nizozemkom Arantxom Rus.

Turnir u Palermu igra se na zemljanoj podlozi, kroz kvalifikacije do glavnog ždrijeba pokušala je doći još jedna hrvatska tenisačica, Tereza Mrdeža, ali nije uspjela. U 1. kolu kvalifikacije sa 6:3, 6:4 izgubila je od Ruskinje Ljudmile Samsonove.

Osim dvije najbolje hrvatske tenisačice, među nositeljicama još su Čehinja Marketa Vondroušova (WTA - 18.), Grkinja Maria Sakkari (20.), Estonka Anett Kontaveit (22.), Belgijka Elise Mertens (23.), Ukrajinka Dajana Jastremska (25.) i Ruskinja Jekaterina Aleksandrova (27.).

Dvoboji glavnog ždrijeba počinju u ponedjeljak, a tijekom vikenda bilo je povika treba li sve otkazati, jer među tenisačicama koje su nastupale u kvalifikacijama bila je i jedna koja je imala pozitivan nalaz na koronavirus. Organizatori su objavili da je to Bugarka Viktorija Tomova, koja je bila bez simptoma bolesti i osjećala se dobro, no test je pokazao da u sebi ima COVID-19. Tomova je morala odustati od nastupa i stavljena je u samoizolaciju, a sve ostale tenisačice ponovno su testirane i nijedna nije imala pozitivan test. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike