Regija
UZ GIMNAZIJU PETRA PRERADOVIĆA

IOŠ Slatina i Virovitica među top 20 u državi
Objavljeno 2. kolovoza, 2020.
Uz Gimnaziju Petra Preradovića Virovitica, čiji su maturanti ostvarili odlične rezultate na ovogodišnjoj državnoj maturi, još su dvije srednje škole u TOP 20 Hrvatske. Naime, po omjeru kvote i broja prvih prijava, Industrijsko-obrtnička škola Slatina i Industrijsko-obrtnička škola Virovitica imaju čak četiri obrazovna programa među dvadeset najpopularnijih upisa u 1. razred srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

CNC operater u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina na 9. je mjestu u Hrvatskoj, a smjer vodoinstalater iz iste škole na 12. mjestu. Instalater grijanja i klimatizacije Industrijsko-obrtničke škole Virovitica je na 16., a frizer na 20. mjestu u Hrvatskoj. Unazad nekoliko godina upravo su učenici ovih zanimanja ostvarivali zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.

– Nelson Mandela je jednom prilikom rekao da je "obrazovanje najmoćnije oružje koje možete koristiti da promijenite svijet" i tim pristupom se vodi i Virovitičko-podravska županija. Ulaganje u obrazovanje nije samo ulaganje u razvoj društva već je to ulaganje u razvoj gospodarstva. Ulaganje u znanje i obrazovanje naše djece najisplativija je investicija. Županija gradi nove škole, daje stipendije za deficitarna zanimanja, ulaže u opreme i centre izvrsnosti, stvarajući bolje uvjete obrazovanja i naše djece i naših profesora, i sve to, kao što vidimo, daje rezultate – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. PR
Možda ste propustili...

ODLUKOM GRADONAČELNIKA, UZ UVJET DA SU 3 MJESECA NA BIROU

Po 2000 kuna onima koji su zbog korone ostali bez posla

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SPAČVA ULAŽE U POTENCIJALE

Zaposle sve koji su bili na praksi

2

SVEČANO OTVOREN REKONSTRUIRAN I DOGRAĐEN DJEČJI VRTIĆ ''PUPOLJAK'

Grad Otok dobio moderan vrtić

3

EUROPSKI TJEDAN SPORTA U OŠ ŠEĆERANA

U dobru formu vraćaju
se i nastavnici i učenici