Osijek
PIVNICA U GORNJEM GRADU

U Oberstadtu domaca piva iz Malog diva
Objavljeno 3. kolovoza, 2020.
Smještena u Strossmayeroj 101, svakog dana od 10 do 23 sata poziva na okrjepu craft pivom

U okruženju prijatelja i dijela poslovnih partnera, u petak je prigodnim druženjem obilježeno otvorenje pivnice Oberstadt. Kako i naziv kaže, smještena je u Gornjem gradu, u Ulici J.J. Strossmayera 101, a svakog dana od 10 do 23 sata poziva na okrjepu kvalitetnim craft pivom u toploj i domaćoj atmosferi.

- Otvorenje pivnice bio je logičan nastavak nakon pokretanja naše pivovare Mali div, a sa željom pokrenuti nešto što postoji u okruženju i tradiciji ovih prostora. Naime osim vinskih cesta postojale su i pivske ceste koje su također imale svoju ulogu okupljanja, okrjepe, ali i druženja. Tako smo se i mi nakon zanatske pivovare po sili inercije odlučili za Oberstadt - rekao nam je Željko Matić, osnivač i vlasnik.

Domaćoj poduzetničkoj sceni poznatiji je kao vlasnik Mehanotehne, tvrtke za prodaju i servis uredske i informatičke opreme, pred kojom je obilježavanje 30 godina postojanja.

- Nakon Mehanotehne i Malog diva ovo je sada treća karika u našem lancu - slikovito je rekao u predstavljajući Oberstadt, a potom unuku Josipu prepustio čast da prereže vrpcu.

Zanimljivo je kako je prvotno sve bilo spremno za otvorenje još zimus, ali je onda korona učinila svoje, te je početak rada prolongiran sve do sada.

A podršku, što riječima, što pozivom na suradnju novoj tvrtki (Oberstadt je registriran kao trgovačko društvo, nap. a), poželio je i Petar Lagator, osječko-baranjski dožupan.

- Županija kao jedinica lokalne i regionalne samouprave cijelo vrijeme, a posebice danas, daje svoj doprinos mali poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima i onima koji se bave turizmom. Vjerujem da će svi oni koji jednu ovakvu suradnju budu trebali, u Županiji naći potrebnog partnera - naglasio je dožupan.

Dario Kuštro

CINCILATOR I GEFUFNA? TO SU PIVA!
Za sada okosnicu ponude čine proizvodi Malog diva, ali ideja je da Oberstadt ponudi i ostala zanatska piva iz okruženja. Uz to, a uvažavajući tradiciju, u ponudi će biti i lager piva osječke industrijske pivovare. “Naglasak ponude bit će na naša dva piva. Cincilator je svjetlo, lakše pivo koje su potrošači već dobro prihvatili. Drugo pivo je Gefufna - nešto jače, gorče i aromatičnije”, napominje Domagoj Ličanin, jedan od vlasnika pivovare Mali div.

Ova zanatska pivovara, također smještena na istoj adresi kao i nova pivnica, mjesečno može proizvesti šest tisuća litara piva.
Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana