Osijek
OTVORENO SRETNO DVORIŠTE DOKKICE

Prostor za učenje na otvorenom
Objavljeno 2. kolovoza, 2020.
Dječji kreativni centar Dokkica predstavio je novo Sretno dvorište Dokkice, uz premijeru dječje ekopredstave "Pero i Vlatko - junaci prirode", koja je rezultat suradnje i kreativnog klika Ane Škaro, dramske pedagoginje i stručne suradnice Dokkice te Ines Novak, predsjednice Dokkice.

"Ideja za gradnju ovakve kućice došla je u okviru projekta ‘Učenje u zajednici‘, financiranog sredstvima Ureda za udruge Vlade RH u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, jer smo smatrali da djeca, osim u školi, jako dobro mogu učiti i u svojoj zajednici. Kućicu su sagradili dečki iz udruge Neovisnost, a ona će poslužiti prije svega za aktivnosti na otvorenom, u kojima će uživati brojni učenici osječkih osnovnih škola. Ono što nas čini posebno ponosnima jest prva predstava u produkciji Dokkice koja se bavi održivim razvojem i zaštitom okoliša, a riječ je zapravo o edukativnom igrokazu na kojem smo surađivali sa studentima Akademije za umjetnost i kulturu kako bismo ukazali na brojne izazove u očuvanju naše prirode", istaknula je Ines Novak, predsjednica Dokkice.

Svoj obol dječjoj predstavi dala je i Ana Škaro, dramska pedagoginja i učiteljica razredne nastave, koja je prema motivima priče Ines Novak napisala tekst za spomenuti igrokaz.

"Dok sam ga pisala razmišljala sam da će ga igrati učenici u školama, u okviru različitih školskih priredbi, ili na kazališnim festivalima, međutim, na inicijativu Dokkice i uz suradnju studenata Akademije, nastala je predstava za djecu koju igraju odrasli. Sigurna sam da će nakon što je pogledaju, djeca razmišljati o načinima očuvanja prirode i svom doprinosu tome", zaključila je Škaro.
E. Nenadić
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

Najčitanije iz rubrike