Osijek
ERNESTINOVO

Počinje 47. Kiparska kolonija
Objavljeno 2. kolovoza, 2020.
Ovogodišnja Kolonija kipara naivaca Ernestinovo, koja počinje danas, 3. kolovoza, održat će se u znatno izmijenjenim okolnostima s obzirom na trenutačnu situaciju vezanu uz koronavirus, a sve u cilju očuvanja zdravlja ljudi i povoljne epidemiološke situacije.

Kolonija kipara naivaca Ernestinovo velika je i kompleksna manifestacija s mnoštvom različitih kulturno-umjetničkih i društveno-zabavnih sadržaja, koja zahtijeva dugoročne pripreme, znatna ljudska i financijska sredstva te na ograničenom prostoru okuplja iznimno velik broj ljudi. Zdravlje i sigurnost naših posjetitelja, sudionika i svih ostalih koji su uključeni u organizaciju manifestacije najveći nam je prioritet.

”Uzmemo li u obzir sve aspekte kolonije (raznolikost i brojnost sadržaja i programa), trenutačnu situaciju s epidemijom koronavirusa te rizike koji dolaze s njom, u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije i Stožerom CZ-a Općine Ernestinovo i prema njihovim preporukama donijeli smo odluku da se ove godine neće održati večernji zabavni program (koncerti i nastupi), kao ni sportska i društvena događanja”, ističu organizatori te dodaju: “Kolonija kipara naivaca Ernestinovo tradicionalno je i centralno sastajalište kipara naivaca već 47 godina i upravo zbog kiparstva smo se iznova i okupljali u parku svake godine. Tradiciju poštujemo, njegujemo, održavamo, prenosimo s generacije na generaciju i ne smijemo ju prekinuti. Stoga će se u sklopu programa 47. Kolonije kipara naivaca Ernestinovo održati isključivo rad kipara naivaca i slikara po mjerama i preporukama epidemiološke službe kako bismo tradiciju nastavili. Kolonija kipara odolijevala je i prkosila vremenu, ni rat ju nije zaustavio, neće ni koronavirus. Vjerujemo da ćemo zajedno željno iščekivati sljedeću godinu te 48. potpuno izdanje Kiparske kolonije, a vi ne propustite u terminu od 3. do 8. kolovoza 2020. posjetiti Park skulptura.” I. Alilović
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MESOPRERADA OTVORILA SVOJA VRATA U OSIJEKU I ČEPINU

Osijek dobio čak dvije mesnice u kojima se prodaje meso s lokalnih farmi

2

PRVA GODINA BARIJATRIJE U KBC-U

Operacijom pacijentima u samo godinu dana skinuli 1000 kilograma

3

OBILJEŽEN DAN EUROPSKE SURADNJE

Posadili mladice u Zlatnoj Gredi