Sport
FINALE KUPA HRVATSKE IGRA SE U SUBOTU U ŠIBENIKU

Na Šubićevcu Rijeka šesti ili pak Lokomotiva prvi put
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
Na šibenskom Šubićevcu u subotu (20.30 sati) igra se finale hrvatskog nogometnog Kupa u kojem se sastaju Rijeka i Lokomotiva. Odlukom IO HNS-a i ova će se utakmica odigrati bez prisutnosti gledatalja. U četiri ovosezonska ogleda svakome je pripala po pobjeda uz dva remija. Riječani su branitelji naslova te u svom sedmom finalu love šesto slavlje. Zanimljivo, izgubili su samo prvo finale (1994.), a potom su u sljedećih pet podizali Rabuzinovo sunce (2005., 2006., 2014., 2017. i 2019.).

- Naglasio sam da smo tamo gdje smo željeli biti i zadovoljan sam u kakvom smo stanju došli do posljednje utakmice. Mogu pohvaliti igrače za rad tijekom cijele sezone i doista bih htio da nas se na posljednjoj utakmici nagradi. Ispred nas je jako dobra Lokomotiva, brza, s dobrom tranzicijom, kontinuirani u napadu. Ali mislim da smo se dobro pripremili za njih, izbacili smo najbolje ekipe na putu do finala - rekao je trener Rijeke Simon Rožman.

"Lokosima" je ovo drugo finale, prvo su izgubili 2013., kada su također bili doprvaci.

- Osjećamo se ugodno, nemamo pritisak i uživamo u velikim trenucima. Bilo bi sjajno kada bismo ovu iznimno uspješnu sezonu, kao viceprvaci lige, okrunili prvim trofejem u povijesti kluba. Meni osobno bi bila posebna čast osvojiti prvi trofej u rodnom Šibeniku. Imamo snage i energije to i ostvariti - optimističan je trener Lokomotive Goran Tomić. G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike