Sport
NAKON ISPADANJA IZ ELITE

Kuglači Osijeka osnaženi i spremni za brzi povratak
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
Kuglačka sezona ostala je iza nas, bila je specifična, a najvažnije da je ipak nekako privedena kraju. Nažalost, najveće razočarenje priredili su kuglači Osijeka koji su nakon 28 godina ispali iz elitnog društva. Klub koji je osvojio tri naslova prvaka države, koji je konstantno bio u gornjem domu prvoligaške karavane, izgubio je status koji je čvrsto držao gotovo tri desetljeća.

- Na početku smo igrali protiv jakih momčadi, gubili smo, ali imali smo dobar nastup. Kada je to trebalo pretočiti i u dvobojima s ostalima, nije nam pošlo za rukom. Počneš gubiti ono što ne bi smio, uvuče se nervoza, poklopi se mnogo toga lošega i nađeš se u problemima. Vjerovali smo da ćemo pronaći način kako se izvući iz njih, ali nije nam pošlo za rukom i ostat ćemo upamćeni da smo izgubili prvoligaški status, prvi put otkako je naše lige - kaže igrač i trener KK Osijek Mario Mušanić, koji je svjestan da neke olakotne okolnosti i alibije ne treba tražiti sa strane. Momčad je podbacila, iako je bila ista ona koja je prethodne sezone sigurno plovila prvoligaškim vodama.

- Bili smo u gornjem ligaškom domu, igrali završnice Kupa Hrvatske, gdje smo u posljednjih pet izdanja nastupili u četiri finala, imali smo kontinuirane nastupe na europskoj sceni, stoga ni u najgorom snu nismo mogli očekivati da ćemo u 18 utakmica imati na kontu samo tri pobjede, dva remija i čak 13 poraza. Ne možeš s osam bodova očekivati da ćeš osigurati ostanak u ligi - kaže Mario Mušanić, koji je u istoj sezoni osvojio naslov pojedinačnog viceprvaka Hrvatske, dok je s klupskim suigračem i imenjakom Liovićem bio najbolji par u državi. No, ovaj dvojac ostao je više-manje usamljen na stazi, što se kontinuirano dobrih nastupa tiče tijekom prošle sezone. U njoj je potpuno podbacio treći adut, Dario Radoš, koji i jedini iz Osijeka ima reprezentativni status. Jest, mučila ga je ozljeda, ali njegov učinak je itekako nedostajao.

No, u klubu se već okreću sljedećoj sezoni i igranju Prve B lige Sjever. Osijek je istaknuo ulogu favorita, posebice nakon sjajno obavljenog posla u prijelaznom roku.

- Svi smo ostali na broju i pritom se pojačali za dva kvalitetna igrača. Povratak Bogdanovića i Biloša svakako je dodatni impuls u nastojanju da se ekspresno vratimo tamo gdje ipak mislimo da i pripadamo - smatra Mušanić, koji od 12. rujna sa suigračima kreće u akciju prvoligaškog povratka. N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana