Novosti
GUBITAK KAKAV SEMELJAČKI I MIKANOVAČKI KRAJ NE PAMTE

Četvero mladih Slavonaca bit će pokopano u subotu
Objavljeno 1. kolovoza, 2020.

Vezani članci

STRAVIČNA PROMETNA NESREĆA U STARIM MIKANOVCIMA

U noćnoj jurnjavi automobilom život je izgubilo četvero mladih

Gubitak kakav semeljački kraj ne pamti - u subotu, 1. kolovoza, u samo jednom poslijepodnevu stanovnici toga dijela Đakovštine zauvijek će se oprostiti od svoja tri mlada sumještanina - Marijana Petrića i Ante Gazića iz Vrbice te Ivana Majhena iz Mrzovića, a koji su, zajedno s Leom Pajtak, iz susjednih Starih Mikanovaca, u noći na četvrtak smrtno stradali u stravičnoj prometnoj nesreći, nakon što su se Audijem zabili u kuću na ulazu u mjesto i preminuli na mjestu događaja.


U subotu, u 16 sati, na vrbičkom mjesnom groblju istovremeno će biti pokopana dvojica mladića iz Vrbice, u 17 sati Lea Pajtak na mjesnom groblju u Starim Mikanovcima, a u 18 sati u Mrzoviću pokop je mladog Mrzovićanina. "Naš kraj nešto ovakvo ne pamti, da se u jednom popodnevu pokapa četvero mladih. Jer, i Lea Pajtak rodom je iz Vrbice, odakle joj je otac", kaže semeljački načelnik Grga Lončarević. U subotu, na dan pokopa je i dan žalosti u općini Semeljci, zastave na zgradi Općine i drugim javnim objektima spuštene su na pola koplja, a na zgradi DVD-a je crni stijeg. Mještani koji ovoga vikenda imaju različita obiteljska i druga okupljanja, pozvani su da ona prođu u skladu s danom žalosti za poginulom mladošću. I Općina Stari Mikanovci donijela je odluku o proglašenju dana žalosti u subotu za cijelu općinu. Kako se navodi u odluci koju je potpisao načelnik Mario Milinković, Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja ispred zgrade Općine Stari Mikanovci i drugim javnim zgradama na području općine Stari Mikanovci, i pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost te organizatori javnih programa i sadržaja da svoje poslovanje obavljaju primjereno danu žalosti. Molitve na pokopima u Vrbici i Mrzoviću vodit će semeljački župnik Tadija Crnjak, a u Starim Mikanovcima tamošnji župnik Vlado Karačić. U Starim Mikanovcima tuguju za Leom Pajtak, 18-godišnjakinjom koja je tek maturirala i kojoj su se u jednoj minuti raspršili svi snovi, želje i planovi. Za sobom je ostavila brata koji je završio treći razred osnovne škole, majku, djelatnicu u vinkovačkoj tvrtki, i oca policajca.


U PU vukovarsko-srijemskoj nisu nam mogli priopćiti ništa novoga u vezi s ovom teškom prometnom nesrećom koja je u Starim Mikanovcima odnijela četiri mlada života i zavila u crno mnoge obitelji.


Dežurna općinska državna odvjetnica u Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, u suradnji s policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske, obavila je očevid prometne nesreće u Starim Mikanovcima i prema dosad utvrđenom, prometna nesreća dogodila se kada je 19-godišnji vozač osobnog automobila đakovačkih registracijskih oznaka zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad osobnim automobilom i sletio s kolnika te udario u obiteljsku kuću. Na mjestu nesreće smrtno je stradao vozač i troje putnika, kratko su priopćili iz Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima. Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković kaže kako još nisu dobili nalaze obdukcije, ako će ga biti, jer o tome odlučuje odvjetništvo, a kojim bi se mogao utvrditi udjel alkohola u krvi, ali on misli da taj podatak neće biti transparentan i dostupan javnosti.
Na području Policijske postaje Vinkovci u prvih šest mjeseci 2020., u odnosu na prošlu godinu zabilježeno je smanjenje broja prometnih nesreća s poginulim osobama za 57,14 posto - u prvih šest mjeseci ove godine dogodile su se tri nesreće, a u prvih šest mjeseci 2019. sedam. Manje je i poginulih za 70 posto - u šest mjeseci ove godine tri su poginule osobe, a u istom razdoblju lani deset. Ovom crnom nizu valja dodati i četvero mladih poginulih u Starim Mikanovcima te još troje stradalih u nesrećama krajem lipnja i početkom srpnja. Najčešći uzroci nesreća su nepropisna i neprilagođena brzina.


Suzana Župan/Miroslav Flego
U općinama Semeljci i Stari Mikanovci u subotu, na dan pokopa, bit će dan žalosti
Možda ste propustili...

INOVACIJSKO NATJECANJE ZA PRIMJENU UMJETNE INTELIGENCIJA U ZDRAVSTVU I MEDICINI

Pobjednik MediBoost

INFLACIJA U OŽUJKU 4,1 POSTO

Najviše poskupjeli hrana i sokovi