Novosti
VIDOVIĆ-KRIŠTO NA ČELU ODBORA ZA OBITELJ

Saborski zastupnici na odmoru do rujna
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
Hrvatski sabor u petak je u drugo čitanje poslao Vladin zakonski prijedlog o obnovi Zagreba i njegove okolice od potresa koji ih je pogodio 22. ožujka. Sve primjedbe i prijedlozi poslat će se predlagatelju kako bi ih imao u vidu kod izrade konačnog teksta zakona. U prvom čitanju dobio je potporu 105 zastupnika, 28 je bilo suzdržanih, jedan protiv.


Konačan tekst tog zakona koji izaziva veliko zanimanje javnosti, pred zastupnicima bi se trebao naći već početkom rujna, kada se očekuje i njegovo donošenje.


Izborom 20-ak svojih odbora i izaslanstava Hrvatski je sabor u petak zaključio rad i 1. sjednicu, a zastupnici se u sabornicu vraćaju već početkom rujna. Druga, izvanredna sjednica, planirana je za 2. rujna, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Sabor je u petak kompletirao izbor 30-ak radnih tijela i izaslanstava.


Za predsjednike odbora za vanjsku i unutarnju politiku izabrao je Garija Capellija (HDZ) i Nikšu Vukasa (SDP). Odbor za gospodarstvo vodi Žarko Tušek (HDZ), onaj za turizam Branko Grčić (SDP). Predsjednik Odbora za ljudska i prava nacionalnih manjina je Milorad Pupovac, a Odbor za pravosuđe vodi Mišel Jakšić (SDP). Predsjednik Odbora za rad i mirovinski sustav je Davorko Vidović (SDP), a predsjednica Odbora za zdravstvo je Renata Sabljak Dračevac (SDP). Odborima za obitelj i mlade te za obrazovanje predsjedat će Karolina Vidović Krišto (DP) i Vesna Bedeković (HDZ). Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova je Marija Selak Raspudić (Most).
Dijana Pavlović
Možda ste propustili...

POZIV ETIČKOG POVJERENSTVA SUDIONICIMA IZBORNE KAMPANJE

Vodite računa o interesima djece

NEOVISNI KANDIDAT NA LISTI HRVATSKOG BILA U 11. IZBORNOJ JEDINICI

Tolj: Obnoviti Herceg-Bosnu

ISPOD PROSJEKA EUROPSKE UNIJE

Država želi više upisanih u gimnazije