Novosti
MINISTAR HRVATSKIH BRANITELJA O OBILJEŽAVANJU 25. OBLJETNICE "OLUJE" U KNINU

Medved: Vlada od naroda dobila mandat izgrađivati tolerantne odnose u društvu
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je u petak da ga raduje što će svi članovi Vlade biti na obilježavanju 25. obljetnice Oluje, a da je Vlada od naroda dobila mandat izgrađivati tolerantne odnose u društvu.


"Pred nama je jako puno komemoracija i obljetnica. Dvadeset pet godina nakon Domovinskog rata Vlada je dobila mandat od naroda izgrađivati odnose u društvu koji se baziraju na toleranciji, na iskazivanju počasti svim žrtvama, poglavito civilnim žrtvama, i mi ćemo na tom tragu nastaviti raditi", izjavio je Medved za N1.


Upitan radi li se o određenoj trgovini jer će on nazočiti komemoraciji u Gruborima, a potpredsjednik Vlade Boris Milošević proslavi obljetnice Oluje u Kninu, Medved je rekao da to ne želi dodatno komentirati. "Predsjednik Vlade jučer je vrlo jasno pojasnio i nema potrebe dalje to komentirati, stav Vlade i program Vlade i težnje Vlade i sve ono što će Vlada raditi u razdoblju pred nama", kazao je.


"Svake jeseni kada dolaze one velike obljetnice teških zločina (...), naša je obveza prisjetiti se svih tih ljudi, odati ljudsko poštovanje, pokloniti im se i na tim osnovama graditi perspektivu. Predugo je godina prošlo nakon Domovinskog rata, stalno se otvaraju iste rane, i upravo naša Vlada ima mandat sada u sljedećem razdoblju uspostavljati takve odnose na kojima gradimo društvo tolerancije, društvo uvažavanja i društvo perspektive”, poručio je.


Potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin u petak je pozdravio najavljene geste potpredsjednika Vlade Miloševića i Medveda o odlasku u Knin odnosno u Grubore ako će pridonijeti okretanju budućnosti i shvaćanju da je rat gotov.
“Oluja je bila pobjeda u ratu koji je nametnut Hrvatskoj i svi moraju prihvatiti tu činjenicu. No također svi moraju prihvatiti činjenicu da je i u ratu i nakon Oluje bilo zločina i da je dio tih zločina počinila i hrvatska strana”, rekao je Grbin. "Ako će geste potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića i Tome Medveda pridonijeti prihvaćanju tih činjenica, ako će one pridonijeti prihvaćanju toga da se, kako je svojedobno rekao general Ante Gotovina, moramo okrenuti budućnosti i shvatiti da je rat gotov, onda ja te geste pozdravljam", naglasio je.H
"Vlada ima mandat u narednom razdoblju uspostavljati takve odnose na kojima gradimo društvo tolerancije"
Možda ste propustili...

JEDAN OD VODEĆIH HRVATSKIH PEDAGOGA

Preminuo Vlatko Previšić