Regija
ULAGANJE U OSTANAK MLADIH OBITELJI

U Jelisavcu sagrađen dječji vrtić vrijednosti oko 6,5 milijuna kuna
Objavljeno 1. kolovoza, 2020.
JELISAVAC - U Jelisavcu je završena gradnja dječjeg vrtića vrijedna približno 6,5 milijuna kuna, osiguranih iz Mjera ruralnog razvoja te jednim dijelom iz gradskog proračuna. Razgledajući objekt, ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Našice Snježana Kanđera rekla je kako je jelisavački vrtić rađen prema posebnim tehničkim zahtjevima, od iznimno kvalitetnog materijala, uz maksimalnu funkcionalnost i povezanost prostora. Unutar zgrade nalaze se dvije sobe dnevnog boravka, djeca će imati zajedničku kupaonicu i garderobu, a svakodnevne tjelesne aktivnosti, kao i svečanosti, moći će se odvijati u multifunkcionalnoj dvorani.

Vedran Dervić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Jelisavac, rekao je kako vrtić u Jelisavcu znači ulaganje u djecu i u budućnost, a samim tim mještani će dobiti na kvaliteti življenja. Mladi će parovi tako lakše moći usklađivati svoje radne obaveze i planirati budućnost.

Gradonačelnik Našica Josip Miletić također je izrazio veliko zadovoljstvo gradnjom vrtića, uvjeren da će on dugo godina služiti djeci Jelisavca i šire okolice. Obilasku vrtića nazočio je i Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, koji je istaknuo kako je potporu projektu dao i Savez Slovaka.

- Zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske koja je dala potporu vrtiću. To je korak naprijed prema ostanku mladih obitelji na ovom području - rekao je Bilek te naglasio kako bez zajedničkog rada svih do ovog ostvarenja ne bi došlo. M.Ku.
Najčitanije iz rubrike