Regija
PROJEKTI RAZVOJNE AGENCIJE VUKOVAR

EU novcem do potrebnog broja pomoćnika u nastavi i vrtićima
Objavljeno 1. kolovoza, 2020.
VUKOVAR - U okviru Europskog socijalnog fonda osigurano je 30 milijuna kuna za Intervencijski plan Vukovara, od čega je 16 milijuna namijenjeno za izravne dodjele Gradu. Trenutno su u procesu predfinanciranja projekta osiguravanja asistenata za djecu u vrtićima i školama.

- Na razini cijele države pomoćnici u nastavi imaju različite izvore financiranja, pa ih pokušavamo na ovaj način osigurati kako bi sva djeca u Vukovaru kojima su pomoćnici potrebni to pravo i ostvarili - navela je Vedrana Žilić, direktorica Razvojne agencije Vukovar.

Dodala je kako su u tijeku prijave projekata za pomoćnike u Ministarstvo znanosti i obrazovanja, no VURA će na ovaj način osigurati dodatna sredstva kako bi pitanje pomoćnika dobilo cjelovito rješenje.

Prema njezinim riječima, brojne su beneficije Intervencijskog plana, ne samo u smislu financiranja provedbe projekata već i zapošljavanja.

- Do 2023. godine bit će zaposleno više od 60 osoba, u ispostavi svojih roba i usluga sudjelovat će 200 poduzetnika te u samim aktivnostima oko pet tisuća građana svih dobnih skupina. Iz poziva za razvoj poduzetništva 20 će naših poduzetnika dobiti potpore, a bit će izgrađena infrastruktura i novi sadržaji u gradu - naglasila je Žilić.

Do sada su uspješno provedena tri projekta za poduzetnike, u tijeku ih je još pet, a preostali će biti realizirani u sljedeće tri godine.

U okviru projekta “Jačanje kapaciteta Intervencijskog plana Vukovara” predviđeno je zapošljavane pet osoba za rad na Intervencijskom planu, koje će vještinama i znanjem pridonijeti realizaciji svih investicija. D. Korpoš
UDRUGAMA 14 MILIJUNA KUNA
Poseban je naglasak stavljen na različite projekte vukovarskih udruga i ustanova, za što je u Europskom socijalnom fondu osigurano 14 milijuna kuna. Tako su se među korisnicima našli Hrvatski dom Vukovar, Gradski muzej Vukovar, Sportski objekti Vukovar, udruga Vukovarski leptirići, OŠ Dragutina Tadijanovića, dječji vrtići, Učilište Studium, Udruga kineziologa grada Vukovara i Ekonomska škola Vukovar, a iz istoga se izvora financira i projekt “VukovART - luka umjetnosti” Grada Vukovara. Realizacija svih projekata već je počela.

- Pojedinačna im je vrijednost više od milijun kuna i svaki od njih prdoinosi jačanju tih ustanova, razvoju grada i kreiranju novih sadržaja. Pred svima nama je puno posla kako bismo ih uspješno priveli kraju, no ponosni smo što EU sredstva donosimo u Vukovar - rekla je Žilić.
Možda ste propustili...

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike