Osijek
IMENOVANJA U KBC-U

Novi mandat za prof. dr. sc. Ljiljanu Perić
Objavljeno 1. kolovoza, 2020.
Šefovi ostaju i Adrijana Muller, Ivan Radoš, Stjepan Jurić, Biljana Pauzar, Ilijan Tomaš...

U lipnju ove godine novi mandat od četiri godine na čelu Kliničkog bolničkog centra Osijek iznova je dobio doc.dr.sc. Željko Zubčić. Nekoliko mjeseci uoči isteka mandata ravnatelja istekli su i mandati velikom broju predstojnika bolničkih klinika, a doc. Zubčić je tada postavio vršitelje dužnosti nositelja ovih funkcija uz objašnjenje kako će natječaji za pročelnike ići usporedno s izborom za prvog čovjeka bolnice.

– Cilj nam je promijeniti ovu praksu i omogućiti svim ravnateljima da sami biraju ljude koje žele imati na čelu pojedinih klinika i s kojima mogu najbolje surađivati. Naime, do sada je praksa bila da ravnatelj naslijedi šefove klinika koje je postavio neki drugi ravnatelj i onda s njima mora surađivati bez obzira na to jesu li ili nisu njegov izbor, jer njihov mandat još traje. Sada će odmah nakon izbora ravnatelja biti omogućen izbor pročelnika i tako je bolje i za sve buduće ravnatelje ove bolnice - objasnio je doc. Zubčić.

Upravo se to i dogodilo, pa je dio klinika i zavoda koji su do sada imali v. d. predstojnika ovih dana dobio šefove s mandatom na četiri godine. No nekih prevelikih iznenađenja nije bilo te su većinom potvrđeni v. d. predstojnika. Tako je na čelu bolničke ljekarne za voditeljicu potvrđena magistra Aurora Antolović-Amidžić, koja je i do sada obavljala ovu funkciju. Novi mandat potvrđen je i doc. dr. sc. Andrijani Muller kao predstojnici Klinike za ginekologiju i opstetriciju. Predstojnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje ostaje doc. prim. dr. sc. Ivan Radoš. Za predstojnika Klinike za neurologiju potvrđen je doc. prim. dr. sc. Stjepan Jurić, a na čelu Kliničkog zavoda za kliničku citologiju je doc. dr. sc. Biljana Pauzar. Nakon godišnjih odmora očekuje se i imenovanje Zavoda za onkologiju, gdje će, kako neslužbeno doznajemo, ostati doc. dr.sc. Ilijan Tomaš, potom potvrda doc. dr. sc. Jasmine Rajc na čelu Kliničkog zavoda za patologiju, kao i još jedan mandat za doc. dr. sc. Miru Kadojić kao pročelnicu Zavoda za fizikalnu medicinu. Iako prvoborkinji u redovima protiv COVID-19, prof. prim. dr. sc. Ljiljani Perić, za malo više od dvije godine nastupaju uvjeti za mirovinu, neslužbeno doznajemo da će i ona dobiti još jedan mandat na čelu Klinike.

Recimo kako KBC Osijek inače ima 26 ustrojbenih jedinica, među kojima je sedam zavoda i 17 klinika i kliničkih zavoda.

Nefreteta Z. Eberhard
Dr.sc. Kopić odlazi iz ravnateljstva
Do najveće promjene zapravo će doći u samom Ravnateljstvu KBC-a Osijek. Naime, dosadašnjem zamjeniku ravnatelja KBC-a Osijek, dr. sc. Vlatku Kopiću mandat istječe 23. kolovoza, a, kako doznajemo, on neće iznova obnašati ovu funkciju te se vraća kao doktor dentalne medicine na Oralnu kirurgiju KBC-a Osijek. Tko će biti imenovan za novog zamjenika ravnatelja KBC-a Osijek odlučit će Upravno vijeće KBC-a Osijek nakon godišnjih odmora. Podsjetimo kako je tijekom epidemije, krajem ožujka, smijenjena pomoćnica ravnatelja za kvalitetu, dr. Jasminka Milas-Ahić zbog nesuglasica u načinu rada tijekom epidemije. Na njezino mjesto tada je kao v. d. postavljen doc. dr. sc. Krunoslav Šego, za kojega se također očekuje potvrda mandata.