Kultura
LJETNA ŠKOLA FILMA

Šest filmskih radionica online
Objavljeno 31. srpnja, 2020.

Gunja
Ovogodišnja, 11. Ljetna škola filma u Gunji, kao i brojne druge manifestacije ne samo diljem Hrvatske nego i u svijetu, održava se uz sve preporučene mjere zaštite od koronavirusa, i to od 27. do 31. srpnja. Ljetnu je školu organizirao Studio kreativnih ideja Gunja u Osnovnoj školi Antuna i Stjepana Radića, uz potporu sponzora HAVC-a, Općine Gunja i Agencije za elektroničke medije.
- Žao nam je što nismo mogli ugostiti polaznike u Gunji kao svih prethodnih godina kada ih je bilo pedesetak. Polovina ih je bila iz Gunje i okolice, a polovina iz drugih mjesta Hrvatske, koje smo ugostili po kućama u Gunji. Ove godine nam koronavirus diktira način rada - rekao nam je Marinko Marinkić, organizator 11. LJFŠG-a i predsjednik neprofitne organizacije SKIG.
U Gunji su voditelji programa, a radionice će online pratiti prijavljenih 49 polaznika. Radionice za igrani film vodi Marko Dugonjić iz Gunje, koji bi ove godine trebao diplomirati filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, mlada Splićanka Palma Poljaković također je studentica zagrebačkog ADU-a (studira fotografiju), a na Ljetnoj školi vodi radionicu stop-animacije. Kristina Kovačević vodi press-radionicu, glazbenu produkciju Magda Mas, dogitalnu fotografiju Tin Ostreški i dokumentarni film Bojan Perić, također Gunjanac.
Voditelji ističu da im je ovakav načina rada posve nov, ali se na njega brzo privikavaju. Za pučanstvo Gunje novo kino Osmijeh pripremilo je tri dugometražna dokumentarna filma: Djeca tranzicije autora Matije Vukšića, Gangster te voli, tragikomediju o ljubavnim odnosima u 21. stoljeću autora Nebojše Slijepčevića i Na vodi autora Gorana Deviča. Bez obzira na sve prateće okolnosti i mjere opreza i epidemiološke mjere zbog kojih se Ljetna škola ove godine i održava virtualno, organizatori se nadaju da će prijavljeni polaznici i drugi sudionici biti zadovoljni.

S. Bogutovac

Možda ste propustili...

NA LJETNOJ POZORNICI STROSSMAYEROVOG PARKA

Održan memorijalni koncert za Ivana Pavića

PREDSTAVLJEN FILM "KAZALIŠTE U DOBA COVIDA" U HNK-U U OSIJEKU

Disali su kao jedno iz dana u dan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STARO SELO - ZANIMLJIVO OD PRAPOVIJESTI DO DANAS

Hršak: Mogli bismo u Baranji kopati 365 dana u godini, jer je bogata arheološkim nalazima

2

INTERVJU NINA OBULJEN KORŽINEK:

Cilj nam je sa što manje ožiljaka proći kroz krizu

3

SAVEZ AMATERSKIH PUHAČKIH ORKESTARA

Prvi puta u povijesti Osijek je domaćin Smotre