Regija
NASTAVLJA SE OBNOVA

Uređenje kuglane završit će u rujnu
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
DONJI MIHOLJAC

Nakon što je u siječnju završena višemjesečna obnova zgrade kuglane izvana, čime je poboljšana energetska učinkovitost, sukladno najavama iz Grada, nastavljeni su radovi na unutrašnjem uređenju kako bi korisnici imali sigurnije i ugodnije uvjete rada.

Vrijednost energetske obnove kuglane, podsjetimo, iznosila je 618.411 kuna, od čega je 70 posto nepovratnih sredstava iz EU fonda. Ostatak iznosa preuzeo je Grad Donji Miholjac, kojemu su financijsku potporu osigurali domaći fondovi, pa je vlastiti udjel sufinanciranja smanjen. Obnovljeno je pročelje zgrade, stara drvena stolarija zamijenjena je PVC stolarijom, obnovljen je krovni pokrov te je krovište toplinski izolirano.

Unutarnji radovi na rekonstrukiji kuglane vrijedni su 809.348 kuna (s PDV-om) i bit će financirani sredstvima gradskog proračuna. Vrijednost cjelokupne rekonstrukcije kuglane iznosit će oko 1,5 milijuna kuna.

– Radovi na unutrašnjem uređenju prostora kuglane podijeljeni su u dvije faze. Prva faza obuhvaća rekonstrukciju svlačionica, sanitarnih čvorova, popratnih prostora, električne, plinske i vodovodne instalacije. Ti su radovi u punom jeku, a izvodi ih tvrtka Elektro Luki iz Belišća. Druga faza odnosi se na izmjenu staza i kompletne opreme za kuglanje, a njih će izvoditi tvrtka Arx Bowling iz Zagreba. Ti će radovi startatinakon završetka prve faze. Obje su tvrtke izabrane na temelju najboljih ponuda na provedenoj javnoj nabavi – rekao je gradonačelnik Goran Aladić te dodao kako se završetak unutrašnjeg uređenja kuglane očekuje krajem rujna.

Kuglana u Donjem Miholjcu sagrađena je 1979. godine i otada nisu rađeni značajniji zahvati. Ulaganja su, kaže gradonačelnik Aladić, bila potrebna zbog vremena u kojemu se dugo godina nije ništa radilo na tom objektu, ali i da bi se zadovoljili današnji pravilnici, odnosno propisani tehnički uvjeti.

– Kuglački klub se čak jedno vrijeme natjecao u prvoj nacionalnoj ligi, pa su dugo vremena bili u drugoj. Međutim, zbog uvjeta koje nisu mogli zadovoljiti da bi se natjecali u tom rangu, morali su ući u treću ligu. Uvjeren sam da će nakon uređenja kuglane iznutra naši kuglači ponovno napasti viši rang natjecanja i postizati još bolje rezultate – zaključuje gradonačelnik. S. Fridl
Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike