Mozaik
FESTIVAL POČEO SA STREAMINGOM BESPLATNO NA YOUTUBEU

Na Lollapaloozi 150 nastupa slavnih glazbenika i arhivske snimke s prijašnjih festivala
Objavljeno 31. srpnja, 2020.

Iako su zbog pandemije koronavirusa, kao što je slučaj i s mnogim drugim glazbenim festivalima diljem svijeta, organizatori morali otkazati i slavnu Lollapaloozu, ljubitelji dobre glazbe neće ostati posve uskraćeni.

Umjesto pravog festivala, jučer je počela četverodnevna virtualna inačica američke Lollapalooze, odnosno livestream, koji traje do nedjelje, 2. kolovoza. Besplatno na YouTubeu pod nazivom Lolla2020 donosi streaming oko 150 izvedbi i pojavljivanja slavnih glazbenika, ali i brojne arhivske snimke s prijašnjih izdanja festivala. Tu će prvi put na "festivalu" nastupiti i Kali Uchis, Vic Mensa, Jamila Woods, Tanks and the Bangas, Pink Sweat$, H.E.R. te mnogi drugi.

Frontmen Jane’s Addictiona i osnivač Lollapalooze, Perry Farrell, tijekom vikenda nastupit će tri puta. Prva izvedba bit će reunion Porno for Pyros nakon 24 godine, potom tribute Davidu Bowieju s pijanistom Mikeom Garsonom, a treća će biti posebna izvedba Kind Heaven Orchestra s Taylorom Hawkinsom iz Foo Fightersa. Ferrell će uz to voditi razgovore s glazbenicima, kao što su Lars Ulrich iz Metallice i Chuck D iz Public Enemyja.

Mogu se pogledati sjajni arhivski nastupi s Lollapalooze miljenika publike, kao što su: Paul McCartney, Metallica, The Cure, OutKast, LCD Soundsystem, Arcade Fire, Lorde, Yeah Yeah Yeahs, Tyler the Creator, Run the Jewels, ASAP Rocky, Chance the Rapper, Tenacious D, Cypress Hill, Jane’s Addiction, Alabama Shakes, Tove Lo, Portugal. the Man, Kehlani, LL Cool J, Princess Nokia, Polo G i mnogi drugi.

Tijekom cijelog eventa na online Lollapaloozu će biti promovirate mnoge goruće društveno-političke teme u SAD-u. Festival je pronašao partnera u organizaciji When We All Vote koju vodi Michelle Obama, kako bi ohrabrili mlade ljude da se registriraju za izbore. Očekuje se da će se tijekom streaminga pojaviti i sama Michelle Obama s porukom. Uz to, gledatelji će moći donirati novac za inicijativu Equal Justice, koja je posvećena okončanju masovnog zatvaranja i pretjeranog fizičkog kažnjavanja u SAD-u, kao i za Arts for Illinois Relief Fund, koji financijski pomaže organizacije i radnike pogođene pandemijom.

Live stream na Youtubeu počeo je u četvrtak, 30. srpnja i traje sve do 2. kolovoza, a popis izvođača uživo kao i arhivskih snimki koje će biti prikazane može se pronaći na web-stranici: https://www.lollapalooza.com/. Organizatori festivala tvrde kako sumnjaju da će Loolapalooza moći biti održana prije 2022. godine. T.Kvorka
Frontmen Jane’s Addictiona i osnivač Lollapalooze, Perry Farrell, će tijekom vikenda nastupiti tri puta
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike