Mozaik
CENZURA INSTAGRAMA ZBOG OBJAVA O LIJEKU PROTIV COVID-A

Madonna širila lažne informacije
Objavljeno 30. srpnja, 2020.
Instagram je cenzurirao Madonnu zbog širenja lažnih informacija o navodnom lijeku protiv COVID-19 nakon što je prenijela isječke videa koji je prenio na Twitteru i predsjednik Donald Trump. U objavi je pjevačica, koju prati 15,4 milijuna ljudi, tvrdila da je provjereno cjepivo na raspolaganju već mjesecima, ali se drži u tajnosti “kako bi se bogati još više obogatili, a siromašni i bolesni bili još bolesniji.” Toj je tvrdnji dodala video američke liječnice Stelle Immanuel koja hvali hidroksiklorokin kao čudesni lijek za koronavirus. Različiti dijelovi obraćanja dr. Immanuel brzo se šire internetom proteklih dana. Djelovanje hidroksiklorokina, lijeka protiv malarije, nije dokazano kao učinkovito protiv COVID-19.

“Uklonili smo taj video zbog lažnih tvrdnji o lijekovima i metodama prevencije COVID-19. Ljudi koji reagiraju, komentiraju ili dijele taj video dobit će poruke kojima ih se upućuje na vjerodostojne informacije o virusu”, kazala je glasnogovornica Facebooka u čijem je vlasništvu Instagram.

Madonnina objava obrisana je, no snimke pokazuju da ju je Instagram zamutio kako bi bila nečitka uz komentar “lažne tvrdnje - provjerili neovisni analitičari činjenica” s poveznicom na stranicu koja upućuje na netočnosti iznesene u videu. “Nitko se ne mora razboljeti. Za virus postoji lijek i zove se hidroksiklorokin”, uskliknula je Immanuel u videu stojeći na stepenicama američkog Vrhovnog suda u Washingtonu okružena istomišljenicima iz redova liječnika. Ona lobira protiv nošenja maski i zabrana. Madonna je u svibnju objavila da se oporavila od koronavirusa. H
Možda ste propustili...

NAKON FACEBOOKA I NETFLIXA

HDS ZAMP potpisao ugovor i s TikTokom

“VRIJEME JE ŽETVE MILOSTI BOŽJE” U ĐAKOVU

Koncert prvi put održan u katedrali

TAMBURAŠI OPJEVALI SVADBE U VRIJEME PANDEMIJE

Ringišpil izdao spot “Suđena”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MUŽ SE VRATIO RANIJE

Ljubavnik u gaćama bježao s četvrtog kata

2

47 TJEDANA NA VRHU LJESTVICE BILLBOARD 200

Taylor Swift je nadmašila rekord Whitney Houston

3

PANDEMIJA UZELA DANAK

Na rubu propasti su i luksuzni hoteli Ženeve