Ekonomija
SLOVENSKI VRHOVNI SUD PRESUDIO:

Dionice Mercatora moraju biti vraćene Agrokoru
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
Vrhovni sud Republike Slovenije donio je presudu na temelju koje dionice Mercatora, koje su odlukom Javne agencije Republike Slovenije za varstvo konkurence (AVK) privremeno oduzete krajem prošle godine, bez odgađanja moraju biti vraćene Agrokoru, priopćila je Fortenova.


Državno odvjetništvo Republike Slovenije podnijelo je Vrhovnom sudu zahtjev za zaštitu zakonitosti u kojem je, u biti, iznijelo tvrdnju da je slovenski AVK, oduzevši dionice Mercatora Agrokoru, postupio nezakonito, stoji u priopćenju Fortenove. Vrhovni sud je pravomoćnom presudom na koju nema mogućnosti žalbe takvu tvrdnju potvrdio te je odluku AVK-a promijenio i zaustavio postupak koji je AVK vodio protiv Agrokora, a u kojem su dionice Mercatora oduzete. Time je Vrhovni sud Agrokoru omogućio neometano raspolaganje dionicama, kaže se u priopćenju. Podsjetimo, prva odluka AVK-a o zapljeni dionica radi osiguranja naplate prekršajne kazne izrečena je krajem prosinca prošle godine. To je blokiralo prijenos Mercatora na grupu Fortenova.
Slovenski Vrhovni sud sada je oduzimanje dionica proglasio nezakonitim te argumentirao da AVK nije imao zakonski temelj za izdavanje rješenja o oduzimanju dionica. "Pozdravljamo presudu Vrhovnog suda“, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STJECANJE PRAKTIČNIH ZNANJA I PRIMJENA STEČENIH TEORIJSKIH ZNANJA

Dodatnim edukacijama do uspješnijeg zapošljavanja

2

VIŠE SE NEĆEMO VRATITI U SVIJET KAKAV JE BIO PRIJE

Učenje u doba korone: Sposobnost brze prilagodbe u radu i obrazovanju djece od kuće je iznimna

3

UNICEF O KRIZI U OBRAZOVANJU

Uključiti prošireni pristup nastavi na daljinu