Osijek
VEĆ SADA VELIKO ZANIMANJE

S nestrpljenjem se očekuje jesenski sajamski nastup
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
Nije ništa neuobičajeno što iz tvrtke Osječki sajam za početak listopada pozivaju izlagatelje na sudjelovanje na Osječkom jesenskom sajmu. Uostalom, tako je bilo i prethodne 22 godine, koliko se održava ovaj specijalizirani sajam prehrane, poljoprivrede, graditeljstva i stanovanja.

No ono što iznenađuje jest, već i u ovom trenutku, veliko zanimanje izlagača. Naime, upravo je Osječki proljetni sajam bio posljednji sajam u široj regiji koji je održan prije nego što je uslijedila "stanka" izazvana epidemijom koronavirusa. Jamačno su se u međuvremenu izlagatelji poželjeli nastupa, a to će im, eto, biti ponovno omogućeno nastupom na Pampasu.

- Nama kao organizatorima izuzetno je drago zanimanje, ali čini mi se da je to i svojevrsni rezultat naših nastojanja da našim izlagačima omogućimo dobru vidljivost tijekom cijele godine - kaže Alen Vukašinović, direktor tvrtke Osječki sajam.

- Morali smo preskočiti uobičajeni termin održavanja Salorija - našeg sajma lova, ribolova i turizma, ali kako je i to sajam s tradicijom, želimo ga održati do kraja godine. On ne mora biti u punom kapacitetu, ali jednostavno ne želimo da se prekine kontinuitet održavanja - kaže Vukašinović.

Druga aktivnost s novim terminom je - specijalizirana konferencija. Osječki sajam će, s partnerima, početkom rujna (a prvotni termin je bio planiran za lipanj) u Osijeku biti domaćim "okupljanja struke" o temi "Sajam kao učinkoviti poslovni alat".

- Okupit ćemo tom prilikom sve one koji su aktivni u sajamskoj djelatnosti, od kolega iz sajamskih tvrtki, popratnih djelatnosti, predstavnika velikih izlagača, medija... Drago mi je da smo ih uspjeli dovesti u Osijek, pa će to biti prilika i da goste upoznamo i s drugim potencijalima ovog kraja”, kaže Vukašinović. D.Kuštro
I HGK JE PARTNER
- U planu je realizacija, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture, svojevrsnog Tehnicooluma u gostima. Obišli bismo osječke dječje vrtiće kako bismo najmlađima promovirali STEM područje znanosti - kaže Vukašinović.

Osječki sajam je tijekom godina okupio i cijeli niz partnera, tako se i ovaj put HGK - Županijska komora Osijek uključila u organizaciju zajedničkoga izlaganja članica HGK-a na jesenskom sajmu kao tradicionalnoj sajamskoj manifestaciji. Oni sufinanciraju nastup svojih članica u dijelu zakupa izlagačkog prostora. “Iznos i uvjeti sufinanciranja bit će poznati nakon prikupljanja i obrade prijava zainteresiranih tvrtki. Prednost u rezervaciji imaju izlagači po dospijeću prijave”, ističu u HGK-u.
Možda ste propustili...