Crna kronika
SLETILI S CESTE I UDARILI U KUĆU

Stravična nesreća u Starim Mikanovcima: Poginulo četvero mladih od 18 do 20 godina
Objavljeno 30. srpnja, 2020.

Noćas sat vremena iza ponoći u Osječkoj ulici u Starim Mikanovcima dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su poginule četiri osobe.Kako je priopćeno iz PU vukovarsko-srijemske, 19-godišnji vozač je uslijed neprilagođene brzine osobinama ceste izgubio nadzor nad osobnim automobilom „Audi“ đakovačkih registracijskih oznaka, sletio s kolnika i udario u obiteljsku kuću. Uslijed udara, 19-godišnji vozač, 18-godišnja suvozačica te 18-godišnji putnik i 20-godišnji putnik na stražnjem sjedištu smrtno su stradali na mjestu prometne nesreće. 

Tri mladića i djevojka išli su iz Vrbice u Stare Mikanovce na burek

Nakon stravične nesreće u noći na četvrtak u Starim Mikanovcima, a u kojoj su život izgubila dva Vrbičanina, jedan Mrzovićanin i mlada Mikanovčanka čije je podrijetlo iz Vribe, svi u dobi od 18 do 20 godina, semeljački kraj zavijen je u crno. Njegova dva susjedna sela, Vrbica i Mrzović, ne pamte ovakvu tragediju. Kako neslužbeno doznajemo, četvero mladih bilo je sinoć u kafiću u Vrbici i pri njegovom zatvaranju odlučilo je u susjedne Stare Mikanovce otići na burek, te djevojku iz tog sela ujedno i povesti kući. Sjeli su u Audi koji je vozio mladi 19-godišnji Mrzovićanin,  te su već po izlasku iz Vrbice razvili veliku brzinu zbog koje je automobil izletio s ceste, preko 'oranja', i na ulazu u Stare Mikanovce udario u kuću koja je u izgradnji.  Na cesti između Vrbice i Mikanovaca je zavoj, iza vrbičkog groblja.

-Za našu općinu i sve obitelji to je velika tragedija. Tragedija je da se nešto takvo desi starijim ljudima, a komili ovakvoj mladosti čiji je prosjek 20 godina. U vrijeme kada nas mladi napuštaju trbuhom za kruhom, nama se događa da u isto vrijeme pogine četvero praktički djece. Svim obiteljima izražavamo našu najiskreniju sućut, izjavio je načelnik Općine Semeljci Grga Lončarević. Dodaje, Općina će proglasiti dan žalosti i to na dan sahrane četvero mladih.

Među poginulima ima i praktički školaraca. Ironijom sudbine, otac poginule djevojke prometni je policajac. S.Župan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA STRADAVANJA NA CESTAMA

Troje poginulih u tri prometne nesreće

2

MLADI MUŠKARAC U KRVI JE IMAO 1,70 PROMILA ALKOHOLA

Pijani vozač pobjegao je nakon sudara

3

POKRENUTA ISTRAGA O PADU CESSNE

Istražitelj: O uzroku još možemo samo nagađati