Osijek
NAKON VIŠE OD MJESEC DANA RADA

Kino Urania se ponovno zatvara
Objavljeno 29. srpnja, 2020.
Nakon nešto više od mjesec dana funkcioniranja u "novonormalnim" uvjetima kino Urania u ponedjeljak, 3. kolovoza, zatvara svoja vrata sve do dolaska novih filmova na tržište.

Vijest je to koja je rastužila osječke ljubitelje filma, a razloga za zatvaranje, uz činjenicu da od ožujka ni jedan film nije išao u distribuciju, ima više, kako nam je rekla Marijana Bošnjak, direktorica Kinematografa Osijek.

- Kao što su godišnji odmori svima drugima, tako su i naši djelatnici zaslužili odmor, a tu su i opsežni radovi koje provodimo u kinodvorani. Nadalje, u našem poslu nema tzv. "novog normalnog", za nas je situacija definitivno nenormalna i mi našoj publici u trenutnim okolnostima ne možemo ponuditi doživljaj koji ona očekuje. Za ilustraciju, u prvom tjednu nakon otvaranja pod epidemiološkim mjerama išli smo realizirati programe koji su prije zatvaranja bili rasprodani te smo nekima morali, uvjetno rečeno, zabraniti ulaz iako su imali ulaznice, a sve zbog smanjivanja kapaciteta, poštovanja distance itd. Bila je to neugodna situacija koja se nikomu nije svidjela. To su jednostavno nenormalni uvjeti u kojima, ponavljam, ne možemo funkcionirati", poručuje Bošnjak.

Kino Urania će, prema riječima direktorice, svakako nastaviti funkcionirati kroz realizaciju programa koji su u segmentu javne kulture, a normalno funkcioniranje kina na kakvo smo naviknuli prije pandemije koronavirusa uslijedit će tek kada (i ako) nestane "novo normalno". I. Alilović
POSLJEDNJE PROJEKCIJE U NEDJELJU
Zaključno s nedjeljom, 2. kolovoza, u Kinu Urania još uvijek možete pogledati sinkronizirani crtić “Gordon i Paddy” – animiranu adaptaciju poznate dječje knjige autora Ulfa Nilssona, švedsku obiteljsku akciju “Haker”, napetu dramu s Juliette Binoche u glavnoj ulozi “Ona koju zamišljaš”, biografsku priču o najtraženijem čovjeku svijeta Edwardu “Snowdenu” i sjevernomakedonsku nagrađivanu dramu temeljenu na istinitom događaju “Bog postoji, njeno ime je Petrunija”. O datumu otvaranja i početku redovnih projekcija iz kina će naknadno izvijestiti.
Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike