Osijek
47. KOLONIJA KIPARA NAIVACA ERNESTINOVO (3. - 8. KOLOVOZA)

Manifestacija će se održati, ali bez zabavnog programa
Objavljeno 30. srpnja, 2020.

Ovogodišnja Kolonija kipara naivaca Ernestinovo održat će se u znatno izmijenjenim okolnostima s obzirom na trenutačnu situaciju vezanu uz koronavirus, a sve u cilju očuvanja zdravlja ljudi i povoljne epidemiološke situacije.

Kolonija kipara naivaca Ernestinovo velika je i kompleksna manifestacija, s mnoštvom različitih kulturno-umjetničkih i društveno-zabavnih sadržaja, koja iziskuje dugoročne pripreme, znatna ljudska i financijska sredstva te na ograničenom prostoru okuplja iznimno velik broj ljudi. Zdravlje i sigurnost naših posjetitelja, sudionika i svih ostalih koji su uključeni u organizaciju manifestacije najveći nam je prioritet.

”Uzmemo li u obzir sve aspekte kolonije (raznolikost i brojnost sadržaja i programa), trenutačnu situaciju s epidemijom koronavirusa te rizike koji dolaze s njom, u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije i Stožerom CZ Općine Ernestinovo i prema njihovim preporukama donijeli smo odluku da se ove godine neće održati večernji zabavni program (koncerti i nastupi) kao ni sportska i društvena događanja”, ističu organizatori, te dodaju: “Kolonija kipara naivaca Ernestinovo tradicionalno je i centralno sastajalište kipara naivaca već 47 godina i upravo zbog kiparstva smo se iznova i okupljali u parku svake godine. Tradiciju poštujemo, njegujemo, održavamo, prenosimo s generacije na generaciju i ne smijemo ju prekinuti. Stoga će se u sklopu programa 47. Kolonije kipara naivaca Ernestinovo održati isključivo rad kipara naivaca i slikara po mjerama i preporukama epidemiološke službe, kako bismo tradiciju nastavili. Kolonija kipara odolijevala je i prkosila vremenu, ni rat ju nije zaustavio, neće ni koronavirus. Vjerujemo da ćemo zajedno željno iščekivati sljedeću godinu te 48. potpuno izdanje Kiparske kolonije, a vi, ne propustite u terminu od 3. do 8. kolovoza 2020. posjetiti Park skulptura, pogledati kako nastaju vrijedna i jedinstvena umjetnička dijela u maniri naive, ne propustite svojim posjetom “nagraditi” vrijedne kipare i slikare, jer upravo zbog njih i njihove ostavštine ove godine održavamo 47. Koloniju kipara naivaca Ernestinovo.”
I. Alilović
47. Kolonija održat će se isključivo uz rad kipara naivaca i slikara prema preporukama epidemiološke službe
Možda ste propustili...

KUĆICA ZA TESTIRANJE U KREŽMINOJ

HZJZ: Uskoro i testiranje iz auta

VREMENSKA PROGNOZA NEĆE IĆI NARUKU POLJOPRIVREDNICIMA

Do daljnjeg suho s nešto nižim temperaturama zraka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJPOŽELJNIJI STUDIJI OVE JESENI

Brucoši navalili na Ekonomski fakultet

2

JOŠ JEDNA PRODAVAONICA U POTHODNIKU STAVLJA KLJUČ U BRAVU

Nakon 28 godina
zatvara se “Škrinjica”

3

FESTIVAL PRIRODE I BICIKLIZMA

Biciklijada do Pampasa