Osijek
ZA KRAJ STUDIJSKE GODINE

Intenzivni seminar osječkih studenata za znanje i inspiraciju
Objavljeno 29. srpnja, 2020.
U srpnju je osam osječkih studenata waldorfske pedagogije sudjelovalo na intenzivnom seminaru pri Institutu za waldorfsku pedagogiju i time završilo drugu studijsku godinu. To je redovito poseban događaj, s kojega se studenti vrate puni inspiracije, znanja, uvida i osnaženi za novu vrtićku/školsku godinu.

"Odgojitelji su radili na temi slobodne igre, kreiranju lutkarskih predstava od marama, sjena, šivanih i filcanih lutaka; dok su učitelji radili na biografijama, pripovijedanju i cjelovitoj metodici, slikanju kredom i ugljenom, vezenju te euritmiji za fizičko i psihičko zdravlje. Bio je to lijep početak ljeta", poručuju iz Iskre waldorfske inicijative.

Napominje se kako Waldorfske škole imaju dobro razvijen stručni kurikulum, koji nikad ne gubi iz vida cjelinu. On ne počinje u kabinetima, nego preciznim zapažanjem svakidašnjih fenomena, bez ranog upućivanja u teorije i modele, te dokazuje da postoji duboka veza između čovječanstva i svijeta prirode i pripisuje ljudskom životu smisao i svrhu, prije nego slučajni izbor. I.Sl.
Najčitanije iz rubrike